Annika Strandhäll (S) kritiserar återigen HBTQI-lobbyns agenda öppet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Faksimil riksdagens webbtv

Annika Strandhäll (S) fortsätter att kritisera det planerade införandet av en ny könstillhörighetslag, trots intern kritik mot henne från sitt eget parti. Förvåningen har varit stor hos konservativa och nationalistiska debattörer och väljare efter att Strandhäll valt att ta ställning mot HBTQI-lobbyns krav på ny könstillhörighetslag.

Frågan om en ny könstillhörighetslag, som syftar till att 16-åringar ska kunna byta juridiskt kön och att underlätta kirurgiska ingrepp för unga myndiga personer som vill genomgå könsbyte, har blivit en infekterade fråga som splittrar både högern och vänstern. Strandhäll, som är riksdagsledamot och ordförande för socialdemokraternas kvinnoförbund S-Kvinnor, var tidigt ute och menade att Socialdemokraterna borde pausa införandet av lagen. Hon har idag återigen markerat mot denna nya lag på X. Hon hänvisar till en senatsrapport från Frankrike som påvisar allvarliga etiska problem med de experiment som barn och unga utsätts för.

– Nu inte NHS i Storbritannien utan en fransk senatsrapport. Sverige borde pausa införandet av en ny könstillhörighetslagstiftning. Vi behöver förstå vad den extrema av ökningen av unga framförallt flickor beror på, skriver Strandhäll på X.

HBTQI-lobbyn är stark i många västerländska länder, men sagostunder för barn med drag queens och könsbytarhetsen har fått många etablissemangspolitiker och debattörer av olika politiska kulörer att börja gå i opposition mot den alltmer kritiserade lobby-gruppen.

Strandhäll har tidigare, i en intervju till TT, pekat ut att försiktighetsprincipen måste råda när det gäller barn kopplat till könstillhörighetsfrågor. Hon har ådragit sig kritik från vänsterlutande politiker och debattörer som menar att hon sprider en anti-hbtq-agenda. Bland annat kommer den kritiken inifrån det egna partiet, där det enligt källor till Aftonbladet ska ha varit riksdagsledamöterna Fredrik Lundh Sammeli (S) och Lena Hallengren (S) som framfört den typen av kritik mot Strandhäll.

Det är inte bara i Socialdemokraterna som det uppstått en splittring i frågan, utan även Moderaterna är drabbade av en djup konflikt inom partiet. Statsminister Ulf Kristersson (M) påstås enligt källor till Aftonbladet vilja köra över sin egen riksdagsgrupp, trots att upp mot 80 procent av ledamöterna är motståndare till den nya lagen.

Moderaterna och Liberalerna som partier planerar dessutom att runda sina egna samarbetspartier Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna, vilket tidigare klargjorts av Moderaterna och Liberalerna i en debattartikel i Expressen. Istället vill de samarbeta med de rödgröna partier för att få igenom lagen i riksdagen. Frågan splittrar således partier både internt och men även partierna inom Tidö-koalitionen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program