”Sanningsministeriet” bekymras av stark Nato-debatt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Under helgen skedde en kraftig ökning av artiklar och inlägg gällande Sveriges och Finlands eventuella medlemskap i militäralliansen Nato, uppger Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF) för nyhetsbyrån TT i dag. Det finns ”tendenser till påverkanskampanjer”, heter det i artikeln.

I helgen fattade Socialdemokraterna det historiska beslutet att säga ja till Nato, något som strider mot partiets själ och historia.

På måndagen tog sedan S-regeringen beslut om att Sverige ska ansöka om medlemskap i den amerikanska militäralliansen.

Att Nato därmed diskuterades extra mycket i helgen är kanske inte så konstigt.

Men den nya Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF), som av kritiker liknats vid ett ”Sanningsministerium”, verkar se det som anmärkningsvärt. I en TT-artikel på onsdagen hävdas det finnas ”tendenser till påverkanskampanjer” gällande Nato-frågan.

Mikael Tofvesson, avdelningschef på MPF, påpekar för TT att man under helgen såg en markant ökning av antalet artiklar och inlägg där Finlands och Sveriges Nato-aspirationer ventilerades.

”Detta kommenteras såväl sakligt, som felaktigt samt hotfullt och man försöker bland annat bygga upp en bild av risker med ett Natomedlemskap”, skriver Tofvesson i ett e-post till TT.

Men vilka aktörer som skulle ligga bakom denna ”påverkan”, vill ingen myndighet kommentera.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program