Ryssland: Västs sanktionsfiasko är nu uppenbart

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Genrebild krig. Foto: Swebbtv arkiv

Det stämmer att Rysslands president Vladimir Putin aldrig nämnt västs antiryska sanktioner i samtal med västerländska politiker, säger Kremls talesman Dmitrij Peskov till nyhetsbyrån Tass.

Kremls talesman Dmitrij Peskov har nu kommenterat Bild-artikeln som hävdar att Tysklands förbundskansler Olaf Scholz störde sig på att Rysslands president Vladimir Putin inte brydde sig om västs sanktioner efter invasionen av Ukraina.

Detta ska Scholz ha sagt under ett samtal med Frankrikes president Emmanuel Macron.

Putin sade inte ett ord om sanktionerna när han talade med Scholz eller Macron efter invasionen.

Dmitrij Peskov bekräftar att Putin aldrig berört sanktionerna – vars avsikt var att kuva Ryssland – när han pratat med västerländska ledare. Så obekymrad var han.

Och enligt Peskov är det numera uppenbart att västvärldens sanktioner helt misslyckats. Detta är inte bara ord, utan syns nu tydligt i praktiken, menar han. Ryssland har till och med gått om Tyskland som världens femte ledande ekonomi.

– Jag menar, data om tillväxten av vår ekonomi, om dess expansion och Världsbankens data om Ryssland som växer fram bland Europas ledande ekonomier, säger Dmitrij Peskov till Tass.

Enligt den tyska politikern Uwe Schulz har sanktionerna mot Ryssland inte bara misslyckats utan också lett till Tysklands avindustrialisering, sade han nyligen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program