Ryssland kan bomba planerad tysk stridsvagnsfabrik

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Genrebild krig. Foto: Swebbtv arkiv

Den tyska vapenjätten Rheinmetall planerar att snart öppna en fabrik för stridsvagnar och pansarfordon i Ukraina, rapporterar CNN. Men om det sker kommer den utgöra ett legitimt mål för Ryssland, uppger RT.

Kriget i Ukraina kan eskalera ytterligare. Detta om väst bygger en stridsvagnsfabrik i Ukraina.

Ryssland skulle se en sådan fabrik som ett legitimt mål för sina styrkor att slå till mot.

Tidigare i juli rapporterade CNN att Rheinmetall, Tysklands största vapentillverkare, ska ”bygga och reparera tankar i Ukraina” under de kommande månaderna.

Man ska också utbilda ukrainare så de själva kan underhålla stridsvagnar och andra pansarfordon som fabriken tillverkar, uppger CNN.

– [Ukrainare] måste hjälpa sig själva – om de alltid måste vänta [på] européer eller amerikaner [att] hjälpa dem under de kommande 10 eller 20 åren… det är inte möjligt, säger företagets vd Armin Papperger till CNN.

Fabriken ska uppföras i västra Ukraina. Exakt var är oklart. Enligt uppgift ska den byggas i ett område i Transcarpatia där många ungrare bor.

Men om fabriken byggs hotar Ryssland utplåna den.

– En sådan anläggning, om den byggs, kommer vara ett legitimt mål för de ryska styrkorna i paritet med alla andra objekt hos den ukrainska försvarsindustrin, säger det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova enligt RT.

Vidare kallar hon fabriksplanerna för en verklig ”provokation” och ”det senaste beviset på västvärldens militarisering av Ukraina”. Väst älskar att provocera Ryssland, hävdar hon.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program