Ryska varningen till USA: Vi vet era hemligheter

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ryska flaggan.

USA:s maktelit är rädd för den privata ryska armén Wagnergruppen. Det är därför man svartmålar den, hävdar organisationens grundare Yevgeny Prigozhin i sociala medier. Men i verkligheten är det USA som är skurken i världen, skriver han och påpekar att han vet vad USA sysslar med bakom kulisserna. Han känner till USA:s ”hemligheter”, säger han. Han vet att USA finansierade Islamiska Staten. Och konflikten i Ukraina är en kamp mellan gott och ont, mellan de ”svurna fienderna” USA och Ryssland. USA är ”det mäktigaste kriminella syndikat” som finns i hela världen, enligt Prigozhin.

Nyligen valde USA att klassa den ryska paramilitära ”Wagnergruppen” som kriminell.

Men det verkar inte beröra organisationens grundare Yevgeny Prigozhin. Han slår tillbaka, med att han har en massa hemligheter om USA.

Egentligen är det USA som är världens brottsling, hävdar han.

”Jag har många hemligheter som är så upprörande för Amerika. Jag har vittnen som minns hur CIA tränade Usama bin Ladin, tog med påsar med pengar och vapen till Islamiska Staten i Syrien och andra länder. De tränade skurkar och terrorister runt om i världen, så att det skulle bli bråk överallt: i Europa, Afrika, Asien och Sydamerika”, skriver Yevgeny Prigozhin på Telegram.

”Amerika och Ryssland är svurna fiender, det är givet, oavsett vilka åsikter man har. Amerikanernas uppgift är att dela upp Ryssland i små delar, och sedan ta sig an Kina och andra rivaler, för att förbli det största och mäktigaste landet i världen”, fortsätter han.

Enligt Prigozhin är det som pågår i världen en kamp mellan gott och ont. Men det är inte Wagner som står för ondskan, hävdar han. Det gör USA.

”I världen slåss alltid gott och ont. Wagner PMC är en kraft, en rysk styrka. Och denna kraft står alltid på de godas sida… Wagner PMC begår inte brott… Till skillnad från de amerikanska paramilitära strukturerna, förstör Wagner bara världens fiender.”

”Vem släppte de enda atombomberna i mänsklighetens historia på Hiroshima och Nagasaki utan några konsekvenser för dem själva? Vem arrangerade krig och revolutioner i Korea, Vietnam, Afghanistan, Libyen, Syrien, Moçambique, Centralafrika och så vidare? Wagner PMC anlände senare till några av dessa länder och stoppade krigen med järnhand. Därför, om man betraktar Wagner PMC som en kriminell organisation, så är USA det mäktigaste kriminella syndikat som finns i hela världen”, förklarar han vidare.

Men få vågar protestera mot USA, enligt Wagner-ledaren:

”De flesta länder försöker att inte komma i konflikt med Amerika. De regimer som slår tillbaka brukar förklaras som antidemokratiska, därefter kriminella och sedan terrorister. Wagner PMC är inte ett land eller en regim, utan en ung otyglad kraft som amerikanerna är rädda för.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program