Rykten om ytterligare en stupad rysk general

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil ryska försvarsministeriets Youtube-kanal (generalmajor Gerasimov)

Striderna i Ukraina fortsätter in på trettonde dagen och det ukrainska motståndet är fortfarande inte brutet. Det har varit små frontrörelser under de senaste två dygnen enligt Military Land, men det som står ut är att det kommer ukrainska påståenden om att ytterligare en rysk general ska ha stupat.

Den ryska generalen ska enligt uppgift ha stupat utanför Ukrainas näst största stad Kharkov enligt den ukrainska underrättelsetjänsten, där ukrainska förband enligt uppgifter tidigare ska ha gått till motanfall. Det rör sig om generalmajor Vitaly Gerasimov, det har däremot inte bekräftats från rysk sida ännu och är därför inte verifierat.

De största ryska framgångarna hittills har varit i södra Ukraina där en landbrygga mellan utbrytarrepubliken Donetsk har upprättats från Krim och att Kherson med dess bro över floden Dniepr säkrades redan den 2 mars, detta enligt Military Land. Hamnstaden Mauripol som ligger i närheten av denna landbrygga och som har ett stort symbolvärde bjuder fortsatt motstånd. Detta trots att staden är inringad. Ryska styrkor fortsätter också hålla den viktiga staden Kherson, men har hittills inte lyckats erövra Mykolaiv som ligger väster om Kherson. Staden har en viktig flodövergång över floden Bug. En övergång som måste säkras för att kunna genomföra anfall mot den stora och strategiskt viktiga hamnstaden Odessa.

I östra Ukraina håller den näst största staden Kharkov fortsatt ut och likaså den mindre staden Sumy. Båda städerna ligger nära utgångspunkten för de ryska anfallen, men trots detta är inte städerna erövrade ännu. Sumy är nästan helt inringat, men Kharkov är lång ifrån inringat och ukrainska styrkor har även tidigare gått till lyckade motanfall i området.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program