Riksdagen anammar nytt arbetssätt på grund av smittspridningen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nya arbetsformer fastställs i riksdagen till följd av att omikron sprids snabbt i samhället. Talmannen och gruppledarna menar att det det krävs restriktioner av riksdagens arbetssätt samt besöksrestriktioner för att motverka detta.

– Mot bakgrund av den stora smittspridningen i samhället har gruppledarna i en separat överenskommelse enats om tillfälliga justeringar i kvittningssystemet som utgår från 100 utkvittade ledamöter vid voteringarna. Gruppledarna och jag har också kommit överens om andra åtgärder, som större restriktivitet vid besök i riksdagens lokaler, säger talman Andreas Norlén enligt riksdagens hemsida.

Flera har tidigare väckt diskussioner angående det faktum att riksdagens funktion inte påverkas negativt, trots att antalet närvarande riksdagsledamöter minskas. Flera har då ställt sig frågan om Sverige verkligen behöver 349 riksdagsledamöter, vilket är fallet idag, eller om detta antal kan reduceras permanent.

– Jag vill även understryka vikten av att alla i samhället och i riksdagen följer de rekommendationer som finns, exempelvis om vaccinering och att hålla avstånd, fortsätter talman Norlén.

Vaccineringen ser ut att ha motsatt effekt enligt studier från bland annat Skottland. Där det idag konstateras att det är fler bland de vaccinerade som blivit smittade, än bland de ovaccinerade.

Antalet inlagda på IVA med Covid 19 ligger fortsatt på låga nivåer jämfört med förra året. Dessutom har det uppmärksammats på flera sjukhus att det finns många patienter som förs in i statistiken med Covid 19, trots att de har lagts in av andra skäl och samtidigt råkar ha Covid 19 med mildare symptom.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program