Boris Johnson kan tvingas bort

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är under stor press, detta efter avslöjanden om att det pågått festligheter i regeringskansliet under tiden som övriga Storbritannien var under lock down. Han har tappat det starka stöd han tidigare haft hos britterna och nu verkar även stödet internt att vittra sönder.

Om det kan bevisas att Johnson har ljugit för parlamentet om festerna under landets lockdown borde han också avgå. Det deklarerade vice premiärminister Dominic Raab till BBC.

– Det skulle under normala omständigheter, enligt ministerkoden och parlamentets styrning, vara ett skäl för avgång, sade Raab.

Raab som var en stark förespråkare för Brexit, var en av de som det spekulerades kunde ta över partiet efter att Theresa May tvingades avgå som premiärminister. Raab har troligen goda chanser att själv bli partiledare för Tories och landets premiärminister om Johnson avgår eller tvingas bort.

Johnson och det konservativa partiet hade ett enormt starkt stöd efter Brexit. Labour som motsatte sig Brexit och de förlorade stort i flera tidigare Labour-dominerade valkretsar, under det extra val som genomfördes till följd av de politiska Brexit-låsningarna. Johnson spåddes därför bli en av de mest framgångsrika premiärministrarna i landets historia. Covid 19 och Johnsons lock down-politik ser däremot ut att smula sönder det starka stöd han samt partiet tidigare haft.

Trycket ökar internt på Johnson och särskilt då det finns vittnesmål om att Johnson själv ska deltagit vid festligheterna. Även Johnsons tidigare högra hand Dominic Cummings, som tvingats bort av Johnson, menar att Johnson kände till festerna men tillät dem att fortsätta. Källor bekräftar detta till flera brittiska medier, men den brittiska regeringens officiella uttalanden menar att detta är falska påståenden.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program