Reinfeldt: Trump är ”världens farligaste levande man”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Fredrik Reinfeldt. © Foto: Poltikerveckan Almedalen (CC BY-SA 2.0)

Donald Trump kan vara världens just nu farligaste levande man. Det hävdar Sveriges tidigare statsminister och förra M-ledaren Fredrik Reinfeldt i en intervju med Aftonbladet TV idag. Detta bland annat eftersom Trump gick emot Nato under sin tid som president.

Sveriges ex-statsminister Fredrik Reinfeldt har återigen kallats in som ”expert” i media för att förklara för folket hur USA och världen fungera.

Hans slutsats är att Trump är farlig. Rentav ”världens farligaste levande man”.

– Detta är kanske världens nu farligaste levande man, av det enkla skälet att han har inom sig att stänga ner demokratin som vi känner den i USA, säger han i Aftonbladet.

Enligt Reinfeldt är det Trump som gör att valresultat får allt mindre betydelse i USA, eftersom folket numera ifrågasätter om valen verkligen genomförs på ett korrekt sätt.

Dessutom driver Trump en politik som gör USA mer och mer isolerat i världen. Trump valde alltid ”diktaturen till kompis och demokratin till fiende”, hävdar Reinfeldt.

– Han ställer inte upp på Nato och på demokratins samling mot de auktoritära strömningarna i världen utan blir en del av de auktoritära uttrycken.

Och detta är en mycket farlig utveckling, påstår han.

Dessutom har Donald Trump en ”alternativ verklighetsuppfattning” som han delar med sina anhängare, och som bara blir allt skevare, enligt Reinfeldt. Skulle Trump åter lyckas ta makten i USA vore det ”väldigt farligt” för hela världen, hävdar Reinfeldt i Aftonbladet. Därför är redan mellanårsvalet viktigt. Det är demokratin som står på spel, påstår den förra Moderatledaren.

I oktober hävdade Reinfeldt att även Rysslands president Vladimir Putin lever i en ”alternativ” verklighet som ”inte är fakta- och verklighetsbaserad”.

Läs vår tidigare artikel: Reinfeldt vill se regimskifte i Ryssland – hävdar Putin lever i en ”alternativ” verklighet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program