Regeringen: ”Oerhört viktigt” att kampen mot Ryssland fortsätter

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arkivbild. Försvarsminister Peter Hultqvist, statsminister Magdalena Andersson. © Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Under hösten kommer Sverige skicka 120 instruktörer till Storbritannien för att träna ukrainska medborgare att slåss mot Ryssland. Enligt regeringen är det ”oerhört viktigt” att kampen fortsätter.

Det var igår som den svenska regeringen meddelade att Försvarsmakten ska skicka instruktörer till Storbritannien för att träna ukrainska medborgare som ska slåss i den ukrainska armén.

Totalt ska cirka 10.000 ukrainare få träning i militär grundutbildning.

Sverige planerar skicka 120 instruktörer, maximalt 60 åt gången, mellan den 12 augusti till och med den 31 december 2022.

”Syftet är att möjliggöra för Ukraina att upprätthålla och stärka sin försvarsförmåga”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

– Rysslands krig mot Ukraina har nu pågått i över fem månader och det är oerhört viktigt att omvärlden fortsätter att stödja Ukraina i landets kamp för suveränitet och självbestämmande. Det är viktigt att Sverige är delaktigt i det arbetet och de svenska instruktörerna kommer att bidra till att stärka Ukrainas försvarsförmåga, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S).

– Det är viktigt för Sverige och svenska folket att Ryssland inte vinner det här kriget, sade statsminister Magdalena Andersson (S) under en pressträff enligt TT.

Enligt obekräftade dokument som publicerats på nätet har cirka 200.000 ukrainska soldater hittills dödats eller skadats i kriget. Militäranalytiker som Scott Ritter och Douglas Macgregor har tidigare hävdat höga siffror.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program