Regeringen inte påläst om WHO:s förändringar, enligt Widding

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elsa Widding tycker hon nästan inte fick svar på nånting under interpellationsdebatten med socialminister Jakob Forssmed (KD) förra veckan, säger hon till Swebbtv Nyheter.

Riksdagsledamoten Elsa Widding upprepar nu den kritik som hon riktade mot socialminister Jakob Forssmed under en interpellationsdebatt i riksdagen förra veckan, där de båda debatterade WHO:s pandemifödrag och ändringar av det internationella hälsoreglementet (IHR).

Widding menar att Forssmed inte kan ha läst vad som verkligen står i texterna.

– Han har inte läst över huvud taget. Han har absolut ingen aning vad som står i det här dokumentet vad gäller IHR. Jag tror till och med han blandar ihop det med pandemifördraget som är en något mer transparent process, säger Elsa Widding till Swebbtv Nyheter.

– Han vet inte att det står där tydligt och klart att man i IHR har strukit alla skrivningar om mänskliga rättigheter.

Enligt Widding är det som pågår ingen lek utan något som måste tas på allvar.

– Jag förstår att det är väldigt, väldigt svårt att ha koll på alla frågor. Det handlar också om vad man har för tjänstemän, och i det här fallet har det ju varit en katastrof till tjänsteman hos Forssmed. Det verkar som att han hade nån taktik att försöka göra bort mig genom att rabbla upp alla mina frågor i stället för att ta tid till att besvara dem. De har ju så ohyggligt mycket tid att leta upp mina frågor men valde ändå att inte svara på nästan nånting.

Se hela debatten:

”Farligt” att ifrågasätta vaccinet, enligt socialministern

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program