Rapartisten Einár mördad i Hammarby sjöstad

Foto: Pixlr

Den svenska rapparen Einár har blivit mördad. Han har vid ett tidigare tillfälle blivit kidnappad och torterad, en kidnappning som utfördes av Vårbynätverket. Mordet ska enligt uppgifter till Expressen vara gängrelaterat.

Einár blev tidigare kidnappad av kriminella ur det ökända Vårbynätverket. En annan rappare, Yasin, stod anklagad för att ha bistått Vårbynätverket med hjälp för att försöka kidnappa Einar. Einar blev mördad i något som ses som en ren avrättning, enligt uppgifter som Aftonbladet fått från källor inom Polisen.

Det ska röra sig om fler än en gärningsman enligt Polisen.

– Man letar efter fler än en, säger Ola Österling till Aftonbladet.

Enligt uppgifter från Polisen skickades flera patruller till platsen och polishelikopter användes i sökandet efter gärningsmännen under kvällen.

Mordet har inträffat i Hammarby sjöstad, vilket är ett av de områden som anses vara mer exklusivt i Stockholm. Den eskalerande tunga brottsligheten har däremot börjat leta sig in i de finare kvarteren på senare tid.

Claudio Arrano som är boende i området säger till Expressen att han hörde sex skott när han var i vardagsrummet.

– I början trodde jag att det var tvärbanan, men så visade det sig vara skott […] Jag kunde aldrig tänka mig att det skulle ske här, säger han till Expressen.

Det finns ännu inga uppgifter om misstänkta, men rapartisten Einar hade sedan tidigare en hotbild mot sig. Einar blev bara 19 år gammal.