Putin: Väst startade ett ”förintelsekrig” i Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv grafik

Rysslands mål är att avsluta det krig som makteliten i väst startade i Ukraina. Det hävdar nu Rysslands president Vladimir Putin. Enligt presidenten är det ett ”förintelsekrig” som pågått i Ukraina sedan 2014.

Kriget i Ukraina går tillbaka den västledda statskuppen i Ukraina 2014, hävdade Rysslands president Vladimir Putin i samband med BRICS-mötet i Sydafrika.

Ryssland försöker bara stoppa det krig som väst startat mot ryssar, anser presidenten.

– Låt mig påpeka att det var försöken från vissa länder att bevara sin globala hegemoni som banade vägen för den allvarliga krisen i Ukraina, sade Vladimir Putin. Det började när en grundlagsstridig regeringskupp ägde rum i detta land med hjälp av västmakterna. Detta följdes av att ett krig släpptes lös mot människor som vägrade acceptera denna kupp. Det var ett grymt krig, ett förintelsekrig, som pågick i åtta år.

– Ryssland ställde sig på samma sida som folk som kämpar för sin kultur, sina traditioner, sitt språk och sin framtid. Att stoppa kriget som västvärlden och dess satellitstater utlöst i Ukraina mot befolkningen i Donbass är det enda som definierar våra handlingar i Ukraina.

Samtidigt påstår Putin att det egentligen är Ryssland som vill se en rättvis värld.

– Vi är tacksamma för våra BRICS-kollegor aktivt försöker avsluta denna situation och uppnå en rättvis uppgörelse med fredliga medel. Kollegor, det som är viktigt är att vi alla enhälligt står för en multipolär världsordning som på riktigt är rättvis och baserad på internationell rätt.

Tidigare i veckan reagerade Putin även på Kievregimens agerande. Enligt honom skickar Kiev helt hänsynslöst människor till döden som om det vore någon annan nations folk de offrar.

Läs också:

Italiens toppgeneral: Ukraina kan inte vinna – kriget borde stoppats mycket tidigare
USA styrs av ”ett kriminellt nätverk” – som ”provocerade fram” kriget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program