Putin: Väst har ”urartat i totalitarism” – styrs av ”globalistiska härskarklasser”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vladimir Putin. © Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead (public domain)

Västvärlden styrs av globalistiska härskarklasser som hamnat så långt bort från verkligheten och sanningen att de tvingats övergå till ren totalitarism för att kunna fortsätta regera. Det påstår Rysslands president Vladimir Putin i ett nytt tal.

Det var under ett möte med statsdumans företrädare som Rysslands president bland annat talade om kriget i Ukraina, som han skyller på västvärlden.

– Vi får höra några som säger att vi startade kriget i Donbass i Ukraina. Nej, kriget släpptes lös av det kollektiva väst, som organiserade och stödde den grundlagsstridiga väpnade kuppen i Ukraina 2014, och sedan uppmuntrade och motiverade folkmord mot folket i Donbass. Det kollektiva väst är den direkta anstiftaren och boven till vad som händer idag, påstod han.

Flera bedömare har sagt att Ryssland inte längre är intresserade av fredssamtal gällande kriget. Men det är fel, enligt den ryske ledaren.

– Idag får vi höra att de vill besegra oss på slagfältet. Vad kan jag säga? Låt dem försöka. Vi har redan hört mycket om att väst vill slåss mot oss ”till den sista ukrainaren”. Detta är en tragedi för det ukrainska folket, men det verkar vara dit det är på väg. Men alla borde veta att vi i stort sett inte kommit igång med något på allvar än. Samtidigt avvisar vi inte fredssamtal, men de som avvisar dem ska veta att ju längre detta pågår, ju svårare blir det för dem att förhandla med oss.

Samtidigt hävdar han att det som nu pågår är slutet för västvärldens ”globalistiska” makthavare.

– De borde ha insett att de skulle förlora redan från början av vår speciella militära operation, eftersom denna operation också innebär början på ett radikalt sammanbrott av den amerikanska världsordningen. Detta är början på övergången från liberal-globalistisk amerikansk egocentrism till en verkligt multipolär värld som inte bygger på självuppfyllande regler som skapats för egna behov – bakom vilka det inte finns något annat än en strävan efter hegemoni – och inte på hycklande dubbelmoral, utan på folkrätten och nationernas och civilisationernas genuina suveränitet, på deras vilja att leva efter sitt historiska öde, med sina egna värderingar och traditioner, och att anpassa samarbetet på grundval av demokrati, rättvisa och jämlikhet.

Men enligt Vladimir Putin börjar fler och fler i väst vakna upp och inse att det inte är gynnsamt för dem att vara amerikanska ”satellitstater”.

Han hävdar också att västvärlden har spårat ur och numera styrs av ”globalistiska eliter” som är på väg att förlora kontrollen och därför övergått till ren despotism. Dessa härskarklasser ”manipulerar det allmänna medvetandet mitt framför våra ögon”, hävdar han.

Putin kallar det för en ”modell av totalitär liberalism”.

– De härskande klasserna i västerländska länder, som är övernationella och globalistiska till sin natur, har insett att deras politik blivit alltmer frånkopplad från verkligheten, sunt förnuft och sanningen, och de har börjat ta till öppet despotiska metoder. Väst, som en gång deklarerade sådana demokratiprinciper som yttrandefrihet, pluralism och respekt för avvikande åsikter, har nu urartat till motsatsen: totalitarism. Detta inkluderar censur, medieförbud och godtycklig behandling av journalister och offentliga personer, påstår han och fortsätter:

– Denna typ av förbud har utvidgats till att inte bara gälla information, utan även till politik, kultur, utbildning och konst – till alla områden av det offentliga livet i västländer. Och de påtvingar den övriga världen detta. De försöker sprida denna modell, en modell av totalitär liberalism, inklusive den ökända cancelkulturen. Men sanningen och verkligheten är att människor i de flesta av dessa länder inte vill ha detta liv eller denna framtid.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program