Putin: ”Utrotningen av Gazas civila – varför är inte det chockerande?”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vladimir Putin. © Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead (public domain)

Krig och förlust av liv är alltid en tragedi. Det förklarade Rysslands president Vladimir Putin under det pågående G20-mötet. Det innefattar även Ukrainakriget, sade han. Men varför är väst mest chockerat av Ukrainakriget? ”Utrotningen av civila i Palestina, på Gazaremsan, är inte det chockerande?”, undrade Putin enligt Tass.

Det var under G20-mötet som Rysslands president Vladimir Putin sade att han förstår vilken chock konflikter och dess konsekvenser utgör.

Som den i Ukraina, eller i Gaza.

Han kallade rakt ut Ukrainakonflikten för en ”tragedi” och att de som är inblandade i kriget måste fundera på hur det kan stoppas.

Putin förstår att Ukrainakriget är chockerande, sade han.

Men varför reagerar inte omvärlden likadant på andra konflikter?

– Men den blodiga statskuppen i Ukraina 2014, följd av Kievregimens krig mot sitt eget folk i Donbass – är inte det chockerande?, sade Putin enligt Tass.

– Och utrotningen av civila i Palestina, på Gazaremsan nu – är inte det chockerande? Och det faktum att läkare [i Gaza] måste utföra bukoperationer på barn, applicera en skalpell på barns kroppar utan bedövning – är inte det chockerande? Och det faktum att FN:s generalsekreterare sade att Gaza har förvandlats till en enorm barnkyrkogård – är inte det chockerande?

Den ryske presidenten påpekade återigen att Ryssland aldrig vägrat fredsförhandlingar, utan att det tvärtom är Ukraina som gjort det – i en presidentorder dessutom. Inte heller var det Ryssland som drog sig ur de tidiga fredsförhandlingarna, förklarade han, utan Ukraina – på order av USA, vilket bekräftats från flera västerländska diplomater och politiker.

Dödssiffran i Gaza har passerat 12.000 människor varav över 5.500 är barn och 3.000 kvinnor.

Läs också:

”Israel har dödat fler civila på en månad än Ryssland gjort på 18 månader”
”Välkänt faktum i diplomatins värld” att USA stoppade fredsavtal mellan Ukraina och Ryssland

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program