”Det är en slakt” – vansinnet i Ukraina fortsätter

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Att fortsätta skicka ukrainska män till döden i ett krig som uppenbarligen inte går att vinna är inte ”moraliskt”. Det är tvärtom så moraliskt fel det kan bli, påpekar Magnus Stenlund i Swebbtvs senaste nyhetsalanlys. På vissa frontlinjer i kriget mot Ryssland kan det handla om ett par dagar innan soldaterna som skickas dit dödas. Men makthavarna i väst är så pass förblindade att vad som står för dörren är troligen inte fredsförhandlingar utan ”den totala förstörelsen av Ukraina”, säger Stenlund.

Det är i Swebbtvs nyhetsanalys som Magnus Stenlund bland annat ger sin syn på Ukrainakriget.

Enligt Stenlund finns det ingen rationalitet kvar hos Ukrainas president Volodomyr Zelensky.

– Han har nått ner till den nivå som Hitler hade i bunkern. Han är i sin egen verklighet.

Däremot finns det tydligen mycket död kvar. För Ukraina fortsätter skicka ut män till blodbadet på slagfältet. De som i väst hejar på denna meningslösa död drivs av en ”dödsdyrkan”, sade nyligen den amerikanska journalisten Tucker Carlson.

– På vissa frontavsnitt är det fråga om kanske två-tre dagars snittöverlevnad för någon man släpper ut på fältet, säger Magnus Stenlund.

– Det är en slakt. Och de som drivit detta och tycker det är moraliskt… Vad är det här i praktiken? Det är så moraliskt fel det kan bli.

Enligt Stenlund har västmakterna misslyckats få omkull Ryssland trots att de ”bedrivit det här proxykriget med maximal insats”. Väst har inte produktionskapaciteten som krävs.

– Israel har tiden emot sig. Ryssland har tiden med sig. Att det här fortsätter gynnar ryssarna.

Det värsta för Ryssland, menar Stenlund, vore om väst och Ukraina lade sig platt. För då kan Ryssland inte uppnå alla sina mål. Till exempel så blir ju Ukraina demilitariserat av kriget.

Men det är nog ingen risk att västmakterna kommer förhandla med Ryssland någon gång snart.

Så tokiga har de nämligen blivit.

– Vi kan utgå ifrån att det kommer mala på på det här viset, för man vill inte förlora sina ansikten i väst. Man har heller ingen plan, säger Magnus Stenlund i Swebbtv. Man har ju ingen plan över huvud taget! Då leder detta till den totala förstörelsen av Ukraina.

Enligt Stenlund ser det ut som att väst nu försöker övertala Ukraina att kasta in alla sina sista reserver, en generell mönstring.

– Det är precis motsatsen till vad man borde göra. Att offra de sista personella resurserna som finns… Vi pratar om ungdomar ner till 15-16-års ålder. Vi pratar om kvinnor. Vi pratar om äldre män. Sådana som inte hunnit få någon utbildning alls.

Läs också:

Ukrainanarrativet rasar samman även i Sverige – Paasikivi bojkottar DN

Hela programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program