Putin: USA:s ”globala diktatur” gynnas av kaoset i Mellanöstern

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Moskva. © Foto: Uwe Brodrecht (CC BY-SA 2.0)

USA:s styrande elit försöker använda det kaos som uppstått i Mellanöstern för att bevara sin världsmakt, sin ”globala diktatur”, säger nu Rysslands president Vladimir Putin.

Ukrainakriget blev ett fiasko för väst. Detta man nu utläsa även av mainstream-media.

In på scenen kliver Mellanösternkonflikten på nytt, med kaos och död.

Och USA försöker vinna på detta kaos, menar Rysslands president Vladimir Putin.

– Vi måste tydligt förstå vem som egentligen ligger bakom tragedin för människor i Mellanöstern och i andra regioner runt om i världen, vem som har organiserat detta dödliga kaos och vem som drar nytta av det, sade han till det ryska säkerhetsrådet på måndagen.

Enligt Putin är det de ”styrande eliterna” i USA och dess vapendragare som är ”de främsta förmånstagarna av den globala instabilitet som de använder för att utvinna sin blodiga hyra”.

– Deras strategi är också tydlig. USA som global supermakt blir allt svagare och tappar sin position. Alla ser och förstår detta, även att döma av trenderna i världsekonomin. Den USA-formade världen, som bygger på ett lands hegemoni, håller på att förstöras och drar sig gradvis men ofrånkomligt tillbaka in i det förflutna.

– USA är dock ovilliga att acceptera detta, och försöker istället bevara och utvidga sin dominans, sin globala diktatur, vilket är lättare att uppnå mitt i ett sådant här kaos, eftersom USA tror att detta kaos kommer hjälpa dem att behärska och destabilisera sina rivaler eller, som de uttrycker det, sina geopolitiska motståndare, bland vilka de också räknar in vårt land.

Enligt den ryska ledaren uppnår västeliterna inga resultat på slagfältet mot Ryssland, varför de i stället ”vill splittra oss inifrån” för att ”försvaga oss och odla förvirring”.

Vladimir Putin hävdar också att ”eliterna” i väst ligger bakom inte bara Ukrainakonflikten utan även ”många andra konflikter i världen – i Afghanistan, Irak, Syrien och så vidare”.

USA, säger Putin, behöver ”konstant kaos i Mellanöstern”.

– Följaktligen försöker de hårt med att misskreditera länder som insisterar på en omedelbar vapenvila i Gazaremsan, ett slut på blodsutgjutelsen, och som är redo att verkligen bidra till att lösa krisen, snarare än att parasitera på den.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program