Putin: Ukrainas offensiv avstannad efter enorma förluster

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vladimir Putin. © Foto: Official White House Photo by Shealah Craighead (public domain)

Ryssland har oskadliggjort nära 1.000 stridsfordon av olika typer under Ukrainas offensiv, som inleddes den 4 juni, hävdar Rysslands president Vladimir Putin. Men nu har offensiven tappat sitt momentum, enligt presidenten. Förlusterna har varit för stora.

Den ukrainska offensiven ser ut att ha stannat av. Även i västmedia har det rapporterats att Ukraina ”pausat” sin offensiv. Tyska Bild talar om ”högt pris för små vinster” och kallar offensiven för ”långsam”. Varför är det så, i så fall?

Enligt Rysslands president Vladimir Putin har Ukraina lidit enorma förluster och inser att man inte kan vinna.

– Våra män har slagit ut 245 stridsvagnar och cirka 678 pansarfordon av olika typer, för att inte tala om fiendens personalförluster, som är mycket betydelsefulla, säger han.

– Fienden är upptagen med att sätta ihop nya divisioner från brigader som lidit allvarliga förluster och återställa sin stridskapacitet. Såklart är fienden försiktig med liknande stora förluster i framtiden eftersom det kanske inte bara leder till att man förlorar sin offensiva potential utan även arméns stridsberedskap i allmänhet. De har fått något att klura på.

Offensivens potential är dock inte helt uttömd, enligt Putin. Ukraina har fortfarande reserver och överväger hur dessa bäst kan användas.

– Tack vare våra truppers mod och heroism och våra befälhavares beredskap att slå tillbaka alla aggressiva åtgärder mot Ryssland, tror jag inte fienden har någon chans. De inser detta och det är därför som de avstannat, även om tillfälliga incidenter äger rum, till exempel beskjutning och stridsuppdrag. Men, återigen, deras offensiv är inte i sin aktiva fas.

Läs och se också Swebbtvs senaste analys om Ukrainakonflikten:

Väst sabbade fredsavtal våren 2022 – innebär att ett ”enormt tungt ansvar vilar på väst”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program