Prognosen: Svenska män snart i minoritet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Svenska män mellan 15-44 år kan vara i minoritet i Sverige redan om cirka 15 år, om invandringen och den demografiska utvecklingen i landet fortsätter som nu. Det visar en prognos som socionomen Gunnar Sandelin och Affes statistikblogg tagit fram. Men inga politiker talar om frågan.
– Demografi är något väldigt tabubelagt i Sverige, säger Gunnar Sandelin i Swebbtvs fredagsintervju.

Socionomen och journalisten Gunnar Sandelin var tidig med att tala om invandringens konsekvenser. 2008 skrev han en debattartikel i DN om hur journalister mörklägger frågan. Han har även gett ut böckerna ”Invandring och mörkläggning” (2013) samt ”Invandring och mörkläggning II” (2014) ihop med etnologiprofessor Karl-Olov Arnstberg. De blev snabbt utmålade som rasister, hopkopplade med nazister och mer eller mindre utmobbade av etablissemanget. Men Sandelin har ändå fortsatt sin kritik.

Enligt Gunnar Sandelin råder det fortfarande en stor medial tystnad kring invandringen och hur den i grunden förändrar Sverige.

– Man undviker att nämna att vi har 2 miljoner beviljade uppehållstillstånd på 2000-talet. Man nämner inte att personer med utländsk bakgrund under 2000-talet, till och med 2020, har ökat med 1,5 miljoner, medan de svenskättade har minskat med 160.000. Man nämner inte de här proportionerna över huvud taget.

Sedan 1970-talet har demografin i Sverige förändrats dramatiskt. 1970 utgjordes gruppen utrikesfödda män 15-44 år till 57,6 procent av personer från Norden och 3,7 procent av individer från Afrika/Asien. Idag är den siffran den motsatta: män från Norden utgör 3,3 procent medan män från Afrika och Asien utgör 63 procent.

– Norden och Mena-länderna har bytt plats, säger Sandelin. Förr var det många finländare, men de har liksom dött ut. Idag har vi bidragsinvandrare och asylinvandrare från Afrika och Mellanöstern som totalt dominerar den här gruppen.

Tillsammans med Affes statistikblogg har Gunnar Sandelin tagit fram en demografisk prognos för Sverige.

I denna räknas personer med ”utrikes bakgrund” som utrikesfödda, inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar samt hälften av dem som har en utrikesfödd och en inrikesfödd förälder.

2002 hade 22 procent av alla folkbokförda män i Sverige mellan 15-44 år utrikes bakgrund, idag är den hela 37 procent.

År 2030 beräknas siffran ha ökat till 46 procent. Ytterligare fem år framåt kommer svenska män vara i minoritet i landet, om utvecklingen inte stoppas.

I enskilda kommuner är siffran ännu högre. I Malmö passerade gruppen män mellan 15-44 år med utländsk bakgrund 50 procent redan 2009. År 2030 kommer över 40 städer i landet ligga på ungefär samma nivå som Malmö gjorde 2009.

Detta innebär en enorm och irreversibel förändring av det svenska samhället, men något politikerna hållit tyst om, enligt Sandelin. I media talas det på sin höjd om ”integration”, men knappast demografi och återvandring.

– Det här har pågått i tystnad, säger Gunnar Sandelin. Devisen att vi inte ska prata om ”vi och dom” råder fortfarande. Över huvud taget är demografi något väldigt tabubelagt i Sverige, trots enorma demografiska förändringar.

– Sverigedemokraterna har kanske nämnt demografi, men frågan har inte haft någon framskjutande position i partiet, fortsätter han.

Samtidigt som många asyl- och bidragsinvandrare kommer till landet, är det många svenskar som flyttar utomlands, vilket enligt Gunnar Sandlin också är en oroväckande utveckling.

– Det finns ingen som driver den här frågan. Detta är något man borde ”visselblåsa” om. Vill svenskarna ha det så här? Vill ni bli en minoritet i ert eget land?

– Det här handlar om en total folkförändring. Minskar man bara invandringen kommer man inte stoppa utvecklingen, eftersom de här grupperna växer inom Sverige oavsett om vi stänger gränserna eller inte. En förklaring är att de skaffar fler barn.

Massinvandringen till Sverige har fortsatt trots att undersökningar länge visat att svenskarna inte vill ha det så.

– Men svensken är kuvad och konflikträdd, säger Gunnar Sandelin. Svensken ger hellre bort sitt land än blir kallad rasist. Och jag vet ju själv vilka konsekvenserna blir om man talar ut, belyser fakta och inte är med på det mångkulturella tåget.

Personligen har Sandelin svårt att se ljust på Sveriges framtid.

– Jag har rätt mycket undergångskänsla kring det svenska samhället. Det kan låta depressivt, men jag har jobbat med det här så länge så jag ser ju åt vilket håll det går. Klankulturen stärks, samhället upplöses mer och mer samtidigt som primära basal funktioner inte riktigt fungerar längre. Jag tror svenskarna kommer bli mer skyddslösa.

Ska det ske någon förändring måste det till en diskussion i det offentliga samtalet som talar klarspråk. ”Fiskstimmet”, den allmänna opinionen, måste vända, säger Sandelin och tar Danmark som exempel.

– Danskarna kallar det getton, vi kallar det utanförskapsområden. Alltså vi lägger skulden på oss själva, medan danskarna talar klarspråk.

– Svenskarna kan inte fortsätta rösta på partier som blåser dem i val efter val.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program