Professorn: EU ett skadligt, odemokratiskt elitprojekt som ”ignorerar verkligheten”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

 

Europaparlamentet och EU-kommissionen har spårat ur i vänsterideologisk intolerans och gjort ”mycket skada” i Europa. Det sade den polska politikern och filosofen Ryszard Legutko i ett anförande i parlamentet nyligen.

Det var i samband med Europaparlamentets 70-årsjubileum som den polska filosofen och EU-parlamentarikern Ryszard Legutko gjorde ett mycket kritiskt anförande – i Europaparlamentet.

– Två minuter av sanning. Av bitter sanning, inledde han sitt anförande den 22 november. Den bittra sanningen är att Europaparlamentet har gjort mycket skada i Europa. Man har skickat ett falskt budskap om att man representerar de (röstberättigade) europeiska medborgarna. Det finns inte, och kommer inte att finnas några sådana.

Sedan jämförde han EU med en smittsam infektion.

– Parlamentet har infekterat Europa med en skamlös partiskhet och infektionen har blivit så smittsam att den spridit sig till andra institutioner som Europeiska kommissionen. Parlamentet har övergett den grundläggande funktionen att representera människor. Istället har det blivit en maskin för att genomföra det så kallade europeiska projektet, och därmed alienerat miljontals väljare. Parlamentet har blivit ett politiskt fordon för vänstern för att påtvinga sitt monopol med sin våldsamma intolerans mot alla avvikande åsikter.

Och någon mångfald representerar det verkligen inte, enligt Ryszard Legutko.

– Oavsett hur många gånger ni upprepar ordet ”mångfald”, så håller mångfalden på att bli en utdöd art i Europeiska unionen, och särskilt i denna kammare, fortsatte han. Parlamentet är ett kvasi-parlament, eftersom det förkastar den grundläggande principen om parlamentarism – nämligen ansvar. Låt mig påminna er om att fullmäktige väljs av väljarna och måste stå till svars inför de väljare som valt honom. Så är det inte i Europeiska unionen. Tanken att till exempel spanska, tyska eller franska fullmäktige – ansvariga inför sina egna nationella väljare – skulle kunna diktera något till, låta säga det ungerska samhället eller något annat samhälle, som de inte kan hållas ansvariga inför och som inte kan ställa dem till svars, är helt enkelt absurt.

– Kalla det vad ni vill, men demokrati är det inte. För att sammanfatta: parlamentet representerar medborgare som inte finns, arbetar för ett projekt som ignorerar verkligheten och lagen, skyr ansvar, vänder ryggen åt miljontals människor och som tjänar en politisk inriktnings intressen.

– Och detta är bara toppen av isberget, avslutade Ryszard Legutko.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program