Kennedy: USA offrar Ukrainas unga i en ”slakt av död och förstörelse”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Robert F. Kennedy Jr © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Kriget i Ukraina är egentligen ett amerikanskt krig mot Ryssland. Det är uppenbart, enligt politikern, juristen och författaren Robert F Kennedy Jr, som intervjuas av Freddie Sayers i UnHerd. Och de ”neokonservativa” i USA utnyttjar den ukrainska ungdomen för att göra det. Landets unga män och kvinnor kastas in i en meningslös slakt av död och förstörelse.
– Låt oss vara ärliga: detta är ett amerikanskt krig mot Ryssland, säger han.

USA stödde en antidemokratisk statskupp i Ukraina 2014 och kriget som nu pågår i det östeuropeiska landet är i realiteten ett amerikanskt krig mot Ryssland.

Det hävdar den demokratiska presidentkandidaten Robert F Kennedy Jr.

– Lös det, säger Kennedy Jr i UnHerd om kriget. Ryssarna har upprepade gånger erbjudit sig att lösa det. Om man tittar på Minsk-avtalen, som ryssarna erbjöd sig att nöja sig med, så ser de ut som en riktigt bra affär i dag.

Och det är ingen hemlighet vad som egentligen pågår i Ukraina, förklarar han.

– Låt oss vara ärliga: detta är ett amerikanskt krig mot Ryssland av geopolitiska skäl och intriger som pågått sedan 2014 med underrättelsetjänster och neokonservativa. Man offrar i princip den ukrainska ungdomens bästa i en slakt av död och förstörelse för de neokonservativas geopolitiska ambition om regimbyte mot Vladimir Putin och att utmatta den ryska militären så att de inte kan slåss någon annanstans i världen. Biden har sagt att detta var hans avsikt – att bli av med Vladimir Putin. Hans försvarsminister, Lloyd Austin, sade i april 2022 att vårt syfte är att utmatta den ryska armén. Vad betyder ”utmatta”? Det innebär att kasta ukrainare på dem.

– Min son stred där borta, sida vid sida med ukrainarna och vi har offrat 300.000 ukrainare, fortsätter Kennedy i UnHerd. Befälhavaren för specialstyrkans enhet i Ukraina, som förmodligen är den bästa elitstyrkan i Europa, har sagt att 80 procent av hans trupper är döda eller skadade, och att de inte kan återuppbygga enheten. Just nu dödar ryssarna ukrainare i förhållandet 1:5 eller 1:8, beroende på vilken data man tror på.

Om man sätter sig själv i Rysslands position, så är det inte så svårt att förstå vad som sker, menar Kennedy. USA har tagit över ett grannland till Ryssland och gjort landet fientligt mot Ryssland. Landet har sedan antagit lagar fördärvliga för sin ryska civilbefolkning.

Om Mexiko gjorde likadant och sedan började döda lika många tusen utlandsamerikaner som ryssar som dödats i Donbas, ”skulle vi invadera på en sekund”, påpekar han.

Se klipp HÄR.

Se hela intervjun:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program