Polsk politiker fakturerar Ukraina – kräver tillbaka 23 miljarder dollar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den polska parlamentsledamoten Krzysztof Bosak har utfärdat en faktura på 23 miljarder dollar till den ukrainska ambassaden, rapporterar RT. Detta efter att Ukraina valt att stämma Polen – som varit en av Ukrainas främsta allierade i kriget mot Ryssland – för landets importförbud av ukrainskt spannmål. Politikern vill att Ukraina återbetalar det stöd som Polen gett till Ukraina.

Det är den polska politikern Krzysztof Bosak som gjort en tydlig markering mot Ukraina.

Detta med anledning av spannmålsbråket mellan de båda länderna. Oligarker i Ukraina ska ha tvingat in sitt spannmål på Polens marknad.

Bosak har nu skickat en saftig faktura till Ukraina.

Fakturan innehåller en lista på olika sorters bistånd som Polen hjälpt Ukraina eller ukrainska flyktingar med.

Räkningens belopp är på 23 miljarder dollar. Bosak bedömer dock att beloppet troligen är ”betydligt underskattat och ofullständigt”.

Fakturan har överlämnats vid den ukrainska ambassaden.

– Vi måste börja spela tufft, som de ukrainska oligarkerna spelar, som representeras av ukrainska politiker, säger Bosak enligt RT.

Ukraina har lämnat in en stämningsansökan till Världshandelsorganisationen (WTO) mot bland annat Polen på grund av grannlandets importförbud av ukrainskt spannmål. Polen har svarat med att sluta skicka vapen till Ukraina, och jämfört Ukraina med en desperat drunknande person som försöker dra med sig sina hjälpare ner i avgrunden.

”Ukraina stämmer Polen vid WTO (World Trade Organization), och idag fakturerar vi Ukraina!”, skriver Krzysztof Bosak på X.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program