Polen slutar skicka vapen till Ukraina, rapporterar polsk media

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Polens premiärminister Mateusz Morawiecki. © Foto: Kancelaria Premiera (Public domain)

Polen, en av Ukrainas främsta allierade i kriget mot Ryssland, slutar nu skicka vapen till Ukraina. Det meddelar landets premiärminister Mateusz Morawiecki, rapporterar PAP.

Spannmålskonfikten mellan Ukraina och Polen har nu eskalerat till den nivån att Polen slutar skicka vapen till Ukraina.

I sitt tal i FN på tisdagen sade Ukrainas presisdent Volodomyr Zelensky att ”det är oroande att se hur vissa i Europa, vissa av våra vänner, spelar ut solidaritet i en politisk teater – gör en thriller av spannmål” samt att ”det kan verka som att de spelar sin egen roll, men i själva verket hjälper de till att sätta scenen för skådespelaren i Moskva”.

Talet har inte fallit i god jord hos polackerna.

I Polsat News säger Polens premiärminister Mateusz Morawiecki att Polen i stället för att skicka vapen till Ukraina kommer rusta sitt eget försvar, med ”de mest moderna vapnen”.

Morawiecki beklagar också att ukrainska oligarker tvingat in sitt spannmål på den polska marknaden utan att ta hänsyn till hur det påverkar polska bönder.

Om Polen verkligen slutar skicka vapen till Ukraina är det ett enormt bakslag för Ukraina och västvärldens försök att upprätthålla landet och proxykriget mot Ryssland.

Lyssna på Zelenskys pik i FN:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program