Polen jämför Ukraina med en desperat drunknande person

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Bild: Ukrainas flagga/Government of Ukraine

Vindarna vänder. Nu säger Polen att man ska sluta skicka vapen till Ukraina, och Polens president jämför Ukraina, vars offensiv mot Ryssland blivit ett katastrofalt fiasko, med en person som håller på att drunkna.

Är västmakternas misslyckade proxykrig mot Ryssland på väg mot sitt slut? Kvar står i så fall Ukraina, helt förstört.

Kriget i Ukraina började egentligen 2014, har Nato tidigare klargjort.

Under onsdagen kom nyheten att Polen slutar skicka vapen till Ukraina. Detta är av enorm betydelse, eftersom Polen varit ett av landets starkaste allierade.’

Samtidigt säger nu Polens president Andrzej Duda att Ukraina är som en person som håller på att drunkna. Detta med anledning av det eskalerande spannmålsbråket mellan länderna.

– En drunknande person är extremt farlig och kan dra med dig ner i djupet. Han kan helt enkelt dränka räddaren, sade Duda till journalister i New York i tisdags och påpekade att någon som håller på att drunkna griper fast i vad han än kan.

Därför måste Polen agera för att skydda sig självt, menar den polska presidenten. Polen kan inte också dras ner i djupet.

”Polen agerar helt i linje med USA:s önskemål. Detta drag måste betyda att USA vridit hjulet i riktning mot att avsluta sitt stöd till Ukraina”, tror en användare på X.

”Jag håller inte Zelensky eller de ukrainska soldaterna ansvariga för Rysslands strategiska seger. Jag håller EU- och USA-eliten ansvariga tillsammans med deras ynkliga anhängare i media. De måste alla säga upp sig”, skriver en annan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program