Polen: ”Vi stoppar ondskan som hotar Europa”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

De tusentals invandrare från tredje världen som skickats till Polens gräns är ett ”hybridkrig” och ett medvetet politiskt försök från bland annat Vitrysslands sida att destabilisera Europa. Men Polen kommer aldrig tillåta det, försäkrar nu landets premiärminister Mateusz Morawiecki.

Det är på sin officiella Youtube-kanal som Polens premiärminister Mateusz Morawiecki publicerat en film om den organiserade massinvandringen vid landets gränser.

Och han vänder sig till alla europeiska länder och deras folk.

– Europa, vårt gemensamma hem, är hotat. Just nu pågår det ett hybridkrig vid den polsk-vitryska gränsen, säger Morawiecki och lägger skulden på Vitryssland och Ryssland.

– På avstånd kan detta framstå som en vanlig migrantkris. Men det är det inte. Det är en politisk kris skapad med ett särskilt syfte, nämligen att destabilisera situationen i Europa. Det är första gången sedan kalla kriget för 30 år sedan som det sker. De senaste veckorna har vi tillhandahållit bevis för att det är den vitryska regimen som för invandrare till gränsen för att sedan transportera dem till Västeuropa. Idag är det vi som är målet, men sedan är det Belgien, Frankrike och Spanien.

Enligt Mateusz Morawiecki har Polen i decennier försvarat mot Europa ”tyranner”, även innan EU:s existens, och det kommer man fortsätta göra.

– Vi stod alltid i frontlinjen, säger han.

Premiärministern påpekar att Polen vill skydda ”den fria världen”.

– Detta är bara början. Diktatorerna kommer inte sluta. Men jag kan försäkra er att Polen inte kommer ge efter för utpressning. Vi kommer göra allt för att stoppa den ondska som hotar Europa.

– När någon försöker bryta sig in i vårt hem skyddar vi det. Denna princip gäller även för nationsgränser, EU:s gränser och Nato – vårt gemensamma hem. Låt oss försvara Europa tillsammans.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program