Påven: Ukraina borde ha modet att fredsförhandla

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ukraina borde använda ”modet” från den vita flaggan och förhandla fram ett slut på kriget med Ryssland, säger påve Franciskus i en intervju med schweiziska RSI, rapporterar Reuters. Man borde inte skämmas för att fredsförhandla utan på detta sätt kan man undvika att situationen bara blir ännu värre, anser påven.

Det är i en intervju med den schweiziska kanalen RSI som kommer sändas den 20 mars som påve Franciskus talar om Ukraina.

Påven får han frågan var han står i debatten mellan de som anser att Ukraina borde ge upp och de som säger att detta skulle legitimisera den starkaste handlingar.

Enligt påven handlar det om en tolkningsfråga, men han tycker att den starkaste egentligen är den som vågar se på situationen, som tänker på sitt folk och som besitter den vita flaggans mod.

Uttrycket ”vit flagga” användes av intervjuaren.

– Ordet förhandla är ett modigt ord. När du ser att du är besegrad, att saker inte går bra, måste du ha modet att förhandla, svarar påven enligt Reuters.

Detta kan ju vara skämmigt men hur många fler ska annars behöva dö innan konflikten är över, fortsatte han enligt Tass och påpekade att det kräver riktigt mod att inte driva sitt land mot självmord.

Enligt påven borde fredsförhandlingar mellan Ukraina och Ryssland ske med hjälp av internationella medlare, till exempel Turkiet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program