”Europa krossas och Ukraina dör” – proxykriget har fått helt motsatt effekt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Proxykriget i Ukraina har fått helt motsatt effekt än vad det enligt västs ledare skulle. Det har lett till en ”humanitär katastrof” utan like och Ukrainas ”demografiska död”. Det hävdar den amerikanska affärsmannen David Sacks i en intervju med Breaking Points.

Vad är det egentligen som pågår i Ukraina? Ryssland skulle krossas och Ukraina vinna.

Men allt det som väst påstod skulle ske – har skett på ett omvänt sätt. Det menar den amerikanska affärsmannen David Sacks, som länge kommenterat kriget.

– Jag kallar det Bidens stora baktändning, säger han i Breaking Points. Om man ser på alla hans påståenden i början av kriget, har de alla blivit sanna på motsatt sätt. Han sade vi skulle försvaga Ryssland, för att förhindra dem att bedriva ett sånt här krig igen. I realiteten har vi gjort den ryska militären starkare. Den är större än den var tidigare, den producerar mycket mer vapen.

– Det är en mycket mer formidabel militär som Biden har skapat åt Ryssland än när vi startade. Samtidigt är det USA som sett sina lager utarmade och ihåliga.

Detsamma gäller de ekonomiska argumenten från Joe Biden, förklarar Sacks.

– Han sade att sanktionerna skulle krossa den ryska ekonomin. I verkligheten växer den ryska ekonomin snabbare än någon av G7-ekonomierna. Den blomstrar. Och det är våra europeiska allierades ekonomier som blir krossade av sanktionerna. Så den här politiken som han fört har i verkligheten slagit tillbaka som en bumerang.

Även de humanitära argumenten har visat sig vara falska.

– Han sade att vi skulle hjälpa till att minska ukrainarnas lidande. Men vårt stöd till det här proxykriget och vår villighet att slåss till den sista ukrainaren, har lett till en humanitär katastrof utan like i Ukraina, där drygt 10 miljoner människor har lämnat landet, där minst en halv miljon dödats eller skadats allvarligt. Landets befolkning har reducerats från 44 miljoner till 28 miljoner.

– Tittar man på den demografiska pyramiden, där runt 10-12 miljoner är pensionärer som inte kan arbeta. Så det vi har gjort leder egentligen till landets demografiska död.

Klipp:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program