Påståendet: Ukrainska liv bara spelbrickor för USA:s maktelit

Foto: Official White House Photo by Chuck Kennedy/Public domain

Ukrainas invånare är inget annat än spelbrickor, förhandlingskort, i USA:s stora politiska spel. Det menar Dmitrij Medvedev, vice ordförande för Rysslands säkerhetsråd. Vad kommer till exempel hända efter mellanårsvalet den 8 november? Kommer det amerikanska stödet till Ukraina fortsätta som innan eller minska?

Ukrainare är blott brickor för amerikanska politiker i deras spel inför mellanårsvalet i november.

Det skriver Dmitrij Medvedev, vice ordförande för Rysslands säkerhetsrådet, på Telegram.

– Hur kommer demokrater och republikaner betala för sin seger eller förlust?

– Det finns bara en valuta för såväl det sittande Bidenlaget som deras republikanska motståndare, och det är de ukrainska medborgarnas liv, som för dem är förgängliga. De är brickor i USA:s stora spel, och placeras lätt på altaret för framtida politisk triumf, säger han.

Och i detta spel är alla medel goda, hävdar Dmitrij Medvedev.

Enligt Medvedev betalar ukrainarna med sina liv när USA:s ”oändliga utbud” av vapen, instruktörer och legosoldater flödar in i landet. Fred är inte på tal. Men egentligen bryr sig inte amerikanska politiker om de ukrainska invånarnas liv, menar han.

Det ryska folket lider också, påpekar Medvedev, men kommer vedergällas.

– Men ingen kommer att minnas ukrainarna, fortsätter han. Huvudsaken för det amerikanska etablissemanget är vem ska kontrollera representanthuset och senaten. Därför är detta en kamp fram till det bittra slutet. Eller, rättare sagt, till slutet – slutet för Ukraina.

– Vinnaren tar allt.