Ovaccinerade portas från praktik – kan inte fullfölja utbildning

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ovaccinerade sjuksköterskestudenter kommer inte kunna fullfölja sin högskoleutbildning om de inte vaccinerar mot covid-19, uppger SVT Dalarna. Vårdgivare kräver nämligen vaccination, trots att ”vaccinet” inte stoppar infektion. Nästan all vårdpersonal som smittas av covid och som riskerar att smitta patienter är dock dubbelvaccinerade, visar norska siffror.

Det är i Dalarna som vårdgivare kräver att sjuksköterskestudenter på högskolan injicerar sig med covidvaccinet för att få en praktikplats.

För att fullfölja utbildningen krävs genomförd praktik.

Därmed kommer ovaccinerade inte kunna fullfölja sin utbildning, så länge de inte vaccinerar sig.

Vårdgivarna påstår att de vill skydda sina patienter, trots att det så kallade vaccinet inte stoppar infektion, sjukdom eller ens död. 97 procent av covidsmittad vårdpersonal på ett sjukhus i Norge var fullvaccinerade.

– Det är förstås synd för de studenter som har påbörjat sin utbildning och nu riskerar att inte kunna fullfölja den. Men jag tror att vaccination kommer att vara ett krav i framtiden, både från oss och från andra högskolor och universitet i Sverige, säger Ingela Wiklund, prefekt på Högskolan Dalarna, till SVT.

Inför våren informeras nu alla nya studenter om att de måste ta vaccinjättarnas substans mot covid-19 för att kunna genomgå hela utbildning.

9 av 10 som dör med covid-19 i Sverige är dubbelvaccinerade, avslöjade Swebbtv tidigare i veckan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program