Ovaccinerade portas från ”Mänskliga Rättighetsdagarna”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

”Nordens största forum för mänskliga rättigheter”, MR-dagarna, kommer inte släppa in ovaccinerade människor på sin mässa den 6-7 december.

Tidigare har bland andra SHL meddelat att ovaccinerade personer inte är välkomna på deras hockeymatcher längre.

Bara de som injicerat sig med någon av vaccinjättarnas substans mot covid-19 släpps in, trots att detta inte stoppar smittspridning.

Nu säger även arrangörerna bakom MR-dagarna, eller Mänskliga Rättighetsdagarna, att ovaccinerade inte kommer få besöka evenemanget.

Vaccinationspass blir obligatoriskt för alla deltagare över 18 år.

”Du behöver ha tagit två vaccinationsdoser och du måste ha tagit din andra spruta senast 14 dagar innan arrangemang. Observera att endast vaccinpass gäller, negativt pcr-test eller antigentest kan ej användas”, skriver MR-dagarna på sin hemsida.

Verksamheten medger att vaccinpassen är en inskränkning av människors rättigheter, men hävdar att man ”inte [är] rätt instans att bedöma om det är nödvändigt i det smittoläge vi befinner oss i just nu… Det kräver annan kompetens än den vi besitter”.

MR-dagarna, där bland andra Emma Frans och vänsterextrema Expo deltar, arrangeras på Svenska mässan i Göteborg den 6-7 december.

Förra veckan konstaterade Sveriges förre statsepidemiolog Johan Giesecke att covidpass är odemokratiskt och kränker mänskliga rättigheter, samt att de kommer ha föga inverkan på smittspridning.

– En måttlig effekt. Kanske kan de skapa en viss trygghet också, men jag är tveksam till dem eftersom de stänger ute de som inte vaccinerat sig. Det strider mot de demokratiska värdena och mänskliga rättigheter, som vi i Sverige faktiskt lyckats upprätthålla under pandemin, sade han till DN och påpekade att Sverige, till skillnad från andra länder, nästan bara använt åtgärder som byggt på frivillighet och till exempel inte skickat ut poliser för att bötfälla befolkningen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program