Miljöpartiets högsta prioritet när de lämnar regeringen – höja bensinskatten

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Miljöpartiet meddelade under den politiska superonsdagen förra veckan att de avslutar sitt regeringssamarbete med Socialdemokraterna. Deras främsta politiska prioritet utanför regeringen blir att höja skatten på drivmedel.

Karolina Skog som är ekonomiskpolitisk talesperson för Miljöpartiet har deklarerat att den främsta prioriteten för partiet framöver blir att höja skatten på drivmedel, detta genom att stoppa den beslutade skattesänkningen som det konservativa blocket drev igenom med sitt budgetalternativ i riksdagen.

Socialdemokraterna som tidigare gått till val på att bensinskatterna inte ska höjas skulle kunna drabbas av väljarflykt bland landsbygdsbor om partiet ingick en sådan överenskommelse med Miljöpartiet. Samtidigt kan det krävas för att få Miljöpartiets stöd i andra frågor som är viktiga för Socialdemokraterna.

Den politiska situationen fram till valet kommer troligen kantas av flera nederlag för regeringen då det inte finns några reglerade samarbeten som skapar stabila majoriteter i riksdagen. Det kan innebära att Socialdemokraterna går in i valrörelsen med regeringsdugligheten ifrågasatt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program