Orden som kan sänka västvärlden: ”Vi bevittnar förändringar som inte setts på över hundra år”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Just nu pågår historiska förändringar i världen som inte har skådats på hundra år. Det sade Kinas president Xi Jinping till Rysslands president Vladimir Putin innan han lämnade Moskva på tisdagskvällen.

Under tisdagen avslutades Xi Jinpings möte med Rysslands president Vladimir Putin i Moskva, där de båda kom överens om att stärka banden mellan länderna.

Och det kan ses som ett historiskt möte.

– Vi bevittnar nu förändringar som inte har setts på mer än hundra år, och vi driver dessa förändringar tillsammans. Ta hand om dig, kära vän, sa Xi via en tolk till Putin i Kremls dörröppning innan han reste hem, enligt AP.

– Jag håller med, svarade Putin enligt översättning i sociala medier.

– Snälla, ta hand om dig, kära vän, upprepade Xi.

– Ha en säker resa, sade Putin.

De båda ledarna talade bland annat om Ukrainakonflikten, som Kina vill se en fredlig lösning på.

Kina har lagt en fram en fredsplan, som avvisats av väst.

– Många av bestämmelserna i den fredsplan som Kina lagt fram överensstämmer med den ryska hållningen och kan användas som grund för en fredlig lösning när de är redo för det i väst och i Kiev. Men hittills har vi inte set en sådan villighet från deras sida, konstaterade Putin enligt RT.

Den kinesiska presidenten uppmanade alla parter att utöva återhållsamhet och återgå till förhandlingsbordet, för att hitta en diplomatisk lösning.

– Vi är alltid för fred och dialog, och vi står fast på den rätta sidan av historien, sade Xi Jinping.

I samband med det kinesiska statsbesöket i Ryssland fångades också en annan ordväxling, enligt en film som sprids på Twitter.

”Har du sett hur västvärlden reagerar på framgången med förhandlingarna?”, frågar en reporter Rysslands tidigare president Dmitrij Medvedev.

– Jag tror att de gläds ihop med oss, svarar Medvedev.

– De är rasande, säger reportern.

– Mycket bra. Det gör mig väldigt glad, säger Medvedev.

Enligt RT har handeln mellan Kina och Ryssland ökat med 30 procent under 2022. Två tredjedelar sker via yuan och rubel. Och Putin säger nu att den kinseiska valutan yuan kommer användas i handeln även med andra länder i Asien, Afrika och Latinamerika.

”Detta är petrodollarns DÖD och petroyuanens FÖDELSE”, påpekar en person på Twitter.

”Ur ett rent geopolitiskt perspektiv har västvärldens krig mot Ryssland varit ett totalt sammanbrott”, kommenterar en amerikansk advokat.

Flera hävdar nu att Ryssland och Kina upprättat en ny världsordning.

”Jag tror sanningen ligger i orden, det betyder att Kina kommer stå med Ryssland om saker och ting eskalerar. Inte för att det behövs, eftersom Ryssland kommer vinna oavsett, men detta förseglar nästan en rysk seger. Det är en ny värld som reser sig och det återstår att se om vissa västländer kommer att ha en plats i den”, skriver en amerikansk krigsveteran på Twitter.

Enligt den amerikanska debattören Jack Posobiec är detta en katastrof som framtvingats av ”globalisternas” totala fiaskopolitik. Inte konstigt att västvärldens banker kollapsar, anser han.

Det finansiella systemet bygger ju på dollarn och USA:s globala dominans, som nu försvinner.

– Västvärlden faller samman framför ögonen. Ryssland och Kina har drivits ihop av USA, den djupa staten och det globalistiska amerikanska imperiet, säger Jack Posobiec.

Se de ryska-kinesiska ordväxlingarna HÄR och HÄR.

Se också:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program