”Cash is king” – Florida förbjuder globalisternas digitala centralbanksvaluta

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Floridas guvernör Ron DeSantis ska införa en lagstiftning för att skydda sin delstat från en federalt kontrollerad digital valuta, CBDC. Bidenadministrationens avsikt att införa en sådan centraliserad digital valuta ”handlar om övervakning och kontroll”, enligt DeSantis. Han anklagar ”Davos-eliterna” för att försöka att införa digitala centralbankspengar i syfte att övervaka och kontrollera människors beteende.

Vad innebär egentligen en digital, centralstyrd valuta, som västvärldens globalistledare nu försöker införa? Så här kan man läsa på Europeiska centralbankens hemsida:

”Vi samarbetar med de nationella centralbankerna i euroområdet för att undersöka om en digital euro ska införas. Den skulle vara en digital centralbanksvaluta, en elektronisk motsvarighet till kontanter.”

Under måndagen klargjorde guvernören Ron DeSantis att Florida blir den första delstaten i USA som inför en lagstiftning som ”uttryckligen förbjuder användningen av federala eller utländska CBDC som pengar”, skriver han på sin hemsida.

DeSantis varnar för att en sådan valuta hotar människors frihet.

– Kontanter är kung, säger DeSantis på en presskonferens. Om du kan hålla det i handen har du makt över det. Samma minut som det digitaliseras kommer någon annan ha kontrollen. Frågan som återstår är då om de kommer låta dig leva ditt liv, eller blanda sig i vad du vill göra.

– Kom ihåg när lastbilsförarna i Kanada protesterade mot regeringens vaccintvång, då frös regeringen deras bankkonto. Välgörenhetsorganisationer som hjälpte dem fick sina bankkonton frusna. Så vi har redan sett hur regeringar går över gränsen när det gäller bank- och finanssektorn. Tänk då vad som skulle hända om vi övergår till digitala centralbankspengar. Så jag är glad att den här delstaten står upp och slår tillbaka mot vad Washtington sysslar med. För de har inte folkets intresse i åtanke, utan de vill avancera sin egen makt och agenda.

DeSantis påpekar att han ser fram emot att införa lagen som stoppar CBDC. Och han uppmanar likasinnade delstater att ansluta sig till Floridas förbud.

– Vi ligger i framkant när det gäller att skydda individuella rättigheter. En digital centralbanksvaluta är hörnstenen i en federal regering som kan spåra varje transaktion som sker. Det skulle inte finnas någon integritet, och om det inte finns någon integritet finns det inga rättigheter. På samma sätt som Florida slår tillbaka mot IRS, måste vi slå tillbaka mot detta. Det är så vi skyddar vår frihet och vårt välstånd, säger Floridas finanschef Jimmy Patronis.

I Kina används redan en centraliserad digital valuta genom landets centralbank för att övervaka medborgarnas beteende, enligt Ron DeSantis.

– Alla sätt som de kan ta sig in i samhället för att utöva sin agenda, kommer de använda. Så vad digitala centralbankspengar handlar om är att övervaka folket och kontrollera dess beteende.

”En federalt kontrollerad digital centralbanksvaluta är det senaste sättet som Davos-eliterna använder för att bakvägen föra in sin ESG-ideologi i USA:s finansiella system, vilket hotar individens integritet och ekonomiska frihet. Till skillnad från en decentraliserad digital valuta (alltså kryptovalutor som Bitcoin, vår anm), är en CBDC direkt kontrollerad och utfärdad av regeringen till konsumenter, vilket ger statliga byråkrater möjligheten att se all konsumentaktivitet och makten att stänga av tillgången till varor och tjänster för konsumenter”, hävdar Floridas ledare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program