Orbán: Vi är omutbara – inga pengar i världen kan köpa Ungern

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Viktor Orbán. © Foto: Annika Haas (EU2017EE) (CC BY 2.0)

Ungern kommer inte vika sig för EU-elitens ”ideologiska krig”. Det skriver nu Ungerns premiärminister Viktor Orbán på Facebook. Enligt premiärministern försöker EU tvinga in Ungern ”under västerländsk finansiell blockad”, eftersom landets regering inte lyder.

Det var under måndagen som Financial Times avslöjade att EU har en plan på att sabotera Ungerns ekonomi om landet inte släpper fram mer pengar till Ukraina.

Det finns alltså ett dokument som visar detta.

I ett inlägg på Facebook förklarar Ungerns premiärminister Viktor Orbán att EU-eliten under lång tid har försökt förstöra hans land.

”Bryssel har fört ett ideologiskt krig mot Ungern i åratal och utpressar oss ständigt”, skriver han.

Det som Financial Times publicerat kallar Orbán för EU:s ”utpressningshandbok”.

– Bryssel utpressar oss, för om vi beter oss som ett suveränt land kommer de att koppla Ukrainafrågan till rättsstatsprincipen och ta Ungern under en västerländsk finansiell blockad.

Men enligt premiärministern kommer man inte acceptera något sådant.

– Vi ska värna Ungerns intressen. Vi kan inte bli utpressade!

Tidigare i januari sade Viktor Orbán i en intervju med Kossuth Radio att inga pengar i världen kommer få Ungerns regering att acceptera massinvandring eller ”få oss att kapitulera våra barn till HBTQ-aktivister”. Enligt Orbán är pengarna Ungern får från EU visserligen ett bra tillskott, men att det jämfört med storleken på den ungerska ekonomin inte rör sig om någon stor summa. Han kommer inte, oavsett vilken summa han erbjuds, tillåta Ungern att gå samma öde till mötes som Västeuropa, säger han, med vilket han åsyftar terrorhot, brottslighet och parallellsamhällen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program