Lavrov: ”Absurt” att vi skulle attackera Nato

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. © Foto: U.S. Department of State-State Department photo/ Public Domain

Att västmakterna nu ska rusta upp beror på något annat än ett reellt hot från Ryssland. Något sådant finns nämligen inte, enligt Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov. Det är ”absurt” att tro att Ryssland skulle angripa Nato, sade han under ett möte på tisdagen.

Västerländska makthavare får det att låta som att det bara är en tidsfråga innan Ryssland ger sig på Europa. Därför förbereder Nato för krig med Ryssland inom 20 år.

Men detta är fullständigt absurt, hävdar Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov.

Västs maktelit har i så fall något annat i kikaren.

– Idag har USA förenat 54 länder till ett läger som pumpar Ukraina fullt med vapen och skickar olika militära specialister och experter till landet. De hjälper till med att sikta in långdistansvapen. Allt detta görs för att förhindra Rysslands seger, sade Lavrov på tisdagen.

– De säger rakt ut att om Ryssland vinner och upprätthåller sina intressen i detta krig, kommer de baltiska länderna, Sverige och Finland att stå på tur. USA:s president Joe Biden sa detta. Det absurda i sådana uttalanden är uppenbart för alla som är någorlunda bekanta med historien och målen för vår speciella militära operation i Ukraina, som vi öppet förklarade utan att dölja något.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program