Orbán: Sanktionerna måste omprövas – ”Europa blöder, Ryssland tjänar pengar”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Elekes Andor

EU:s ettriga sanktioner mot Ryssland måste omprövas. Det upprepar nu Ungerns premiärminister Viktor Orbán. De är kontraproduktiva och gör bara att Europa lider. Ryssland däremot, ”tjänar bra pengar” på situationen som uppstått, säger han.

Det var under ett möte i Prag på torsdagen som Ungerns premiärminister Viktor Orbán återigen kritiserade EU:s sanktioner mot Ryssland.

I veckan införde EU ännu fler sanktioner, ett åttonde sanktionspaket.

”Vi är fast beslutna att fortsätta få Kreml att betala, twittrade EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i onsdags.

Men Viktor Orbán utmålar sanktionerna som absurda, eftersom de knappast drabbar Ryssland.

Enligt den ungerske ledaren måste Bryssels politik i stället ”omprövas eftersom sanktionerna inte har motsvarat de förväntningar som var kopplade till dem”.

– Kriget har inte tagit slut, priserna skjuter i höjden i Europa, och samtidigt tjänar Ryssland bra pengar på den situation som har uppstått, hävdar han.

”Europa blöder sakta”, enligt Orbán.

– Det är uppenbart att Bryssels misslyckade sanktionspolitik måste ändras!, skriver han på Facebook.

Samtidigt säger Ungerns utrikes- och handelsminister Péter Szijjártó att man säkerställt fler undantag i EU:s sanktioner. Ungern har fått undantag för leveranser av råolja och garanterat att även kärnkraften är undantagen de senaste sanktionerna.

– Som vi sagt många gånger tidigare, vägrar Ungern att stödja sanktioner som skadar det ungerska folket, förklarar han. Vi kommer fortsätta stå upp för ungerska nationella intressen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program