Oppositionen stoppade Macrons covidtyranni

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Frankrikes president Emmanuel Macron försökte införa krav på covidpass av turister som vill resa in i landet. Men förslaget stoppades efter att samtliga oppositionspartier, däribland Nationell Samling, röstat emot det, uppger AFP.

I juni rapporterade Swebbtv Nyheter om att nationalisten Marine Le Pen vunnit en storseger i det franska parlamentsvalet.

Hon mer än tiodubblade Nationell samlings platser i parlamentet, från 8 till 89 platser.

Regeringen förlorade sin majoritet.

Och det har gett resultat. Nu har Emmanuel Macrons regering nämligen drabbats av sitt första stora nederlag i parlamentet.

Detta efter att Macrons förslag om att turister ska behöva uppvisa vaccinpass eller negativt covidtest för att få resa in i Frankrike röstats ned.

De så kallade vaccinen stoppar inte viruset, och symtomfria människor smittar inte.

Förslaget stoppades med 219 röster mot 195. Hela oppositionen – Nationell Samling, vänsterpartiet Det okuvliga Frankrike och borgerliga Republikanerna – enades mot regeringen.

Landets premiärminister Elisabeth Borne påstår att ”extremister” på höger- och vänsterkanten slagit sig samman.

”Tydlig maskopi mellan ytterligheterna, som applåderar varandra”, skriver parlamentsledamoten Maud Bregeon, som tillhör Macrons parti Framåt!, på Twitter.

– Propositionen har reviderats avsevärt, det är tydligt, det har tömts på en del av sitt innehåll, konstaterar hälsominister François Braun i RTL enligt Le Monde.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program