Norska FHI vilseleder för att sälja in vaccinet, enligt kritiker

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Norska folkhälsomyndigheten Folkehelseinstituttet (FHI) använder vilseledande siffror för att övertyga befolkningen att massvaccinering är rätt strategi mot covid-19, trots att fler och fler dubbelvaccinerade blir sjuka. Myndigheten är på gränsen till att sprida ren ”desinformation”, lyder kritiken i Nettavisen.

Det är mediekritikern George Gooding som nu anklagar norska Folkehelseinstituttet för vilseledande statistik kring covidsjuka.

Likt den svenska Folkhälsomyndigheten försöker FHI ännu sälja in massvaccineringen som rätt strategi mot coronasmittan, trots att allt fler vaccinerade blir sjuka.

I Sverige är nu upp till 80 procent av covidfallen genombrottsinfektioner.

Och att andelen fullvaccinerade som smittas, insjuknar och avlider med covid-19 blir fler och fler kan inte förklaras med att fler samtidigt blivit vaccinerade, enligt Gooding. Antalet vuxna som tagit vaccinet den senaste månaden har nämligen inte förändrats mycket.

”FHI har tyvärr löst detta problem genom att missbruka sin egen statistik för att felinformera folket, förmodligen för att försöka rädda trovärdigheten för vaccinstrategin och vaccinen”, skriver George Gooding i Nettavisen.

I ett viralt inlägg på Facebook hävdade FHI att 1,5 av 100.000 fullvaccinerade läggs in på sjukhus, medan motsvarande siffra för ovaccinerade är 12 av 100.000.

Men enligt Gooding är siffrorna missvisande. Till exempel vårdas många gamla direkt på äldreboendet och blir aldrig inlagda på sjukhus. En majoritet av alla som dött med covid-19 i Norge har blivit sjuka, behandlade och dött på ett äldreboende, förklarar han. Men siffror på hur många som behandlas för covid-19 på landets äldreboenden finns inte. Därför har FHI utelämnat dem, ”som om de inte existerar”, trots att mellan 90-100 procent av de boende är vaccinerade, skriver Gooding.

Många av de äldsta och svagaste får inte heller ta vaccinet, eftersom deras kroppar inte tål påfrestningen. Även detta påverkar statistiken i en viss riktning, fortsätter kritiken.

Statistiken förvrängs också av att personer med naturlig immunitet som ändå tagit en dos så kallat vaccin räknas som fullvaccinerade. Enligt George Gooding har människor med naturligt skydd, alltså som tillfrisknat från sjukdomen, redan en mycket stark och långvarig immunitet mot covid-19 och återinfektion är mycket sällsynt. Bara 0,2 procent av dem får sjukdomen en andra gång.

”Det kan uppfattas som att det hela är en övning i att undantränga en jobbig sanning: att vaccinet inte fungerar så bra som myndigheterna fick oss tro och att smittan sprider sig allt mer bland dem som vaccinerades för över ett halvår sedan. Ska man ha rätt kurs hjälper det inte att låtsas som att vaccinet är effektivare än vad det egentligen är genom att använda vilseledande siffror”, avslutar han.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program