Nord Stream-bombningen ”syftar till att bryta banden mellan Ryssland och Europa”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Gasläckan i Östersjön fotograferat av svenska kustbevakningens flygplan den 27 september. Läckan var över 950 meter i diameter. Totalt hittades fyra olika läckor. Foto: Kustbevakningen

Bakom Nord Stream-bombningen ligger ett större geopolitiskt spel. Infrastrukturen förstördes för att bryta de gynnsamma ekonomiska relationerna mellan Ryssland och Europa, hävdar Rysslands ambassadör i USA, Anatoly Antono, i National Interest. Attacken, som Ryssland anklagat Storbritannien för, är ett ”farlig prejudikat”, påpekar han.

Var sprängdes Nord Stream? Syftet var att förstöra relationen mellan Ryssland och Europa. Det säger Rysslands ambassadör i USA, Anatoly Antonov.

Attacken gör avbrottet mellan Europa och Ryssland närmast permanent.

I går kunde Swebbtv Nyheter rapportera att USA redan blivit EU:s näst största gasleverantör, medan Rysslands andel av exporten rasat från 40 procent till nio procent.

Ryssland har tidigare uttryckligen anklagat den brittiska flottan för terrordådet.

”En attack mot en infrastruktur som är unik i fråga om säkerhet är ett extremt farligt prejudikat. Varje kritiskt betydelsefullt objekt, oavsett var det är, hamnar nu under hot. Dessutom hade detta terrordåd inte kunnat genomföras utan en regerings inblandning”, skriver Anatoly Antonov i sin artikel i den amerikanska tidskriften National Interest.

”Uppenbarligen syftade detta sabotage till att helt bryta de ömsesidigt fördelaktiga energirelationerna mellan Europa och Ryssland. Målet var att radikalt skifta regionala konsumenter till dyra resurser, vare sig det är utländsk LNG eller ny ren teknik. I varje fall blev vanliga medborgare och hela branscher de stora förlorarna. Processen för avindustrialisering av den europeiska kontinenten bara accelererar. Riskerna med en sådan utveckling är uppenbara, liksom fördelarna för USA, särskilt mot bakgrund av Washingtons uttalade önskan att återföra försörjningskedjor till sig själv för att bygga upp dem med hjälp av leverantörer från endast ’rätt’ jurisdiktioner”, fortsätter den ryska ambassadören.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program