Nederländerna bannlyser David Icke – kan vara portad i hela Schengenområdet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

David Icke. Foto: Tyler Merbler

Regeringen i Nederländerna har bannlyst den antiglobalistiska författaren David Icke. Det uppger källor för den nederländska nyhetskanalen RTL Nieuws. Enligt David Ickes son har hans far blivit portad inte bara i Nederländerna utan i hela EU. Icke påstod nyligen att Nederländernas regering är ”totalt ägd” av World Economic Forum.

Det är den brittiska så kallade konspirationsteoretikern David Icke som portas från Nederländerna

Detta uppger källor till RTL Nieuws.

Enligt nyhetskanalen är det landets regering som ligger bakom beslutet, efter att migrationsmyndigheten IND i samråd med polisen bedömt att David Icke bör nekas inresa.

Icke skulle skulle hållit ett tal under demonstration i Amsterdam nästa söndag. Men så verkar det inte bli. Regeringen anser att Icke utgör en ”risk för allmän ordning”.

David Ickes son, Gareth Icke, hävdar att han fått det bekräftat, och att det inte bara handlar om Nederländerna, utan hela EU.

”Fick ett mejl från holländarna. Min pappa, David Icke, har förbjudits att komma in i EU i två år. De hävdar att han är en ’nivåtre terrorist’, skriver sonen på Twitter.

Enligt RTL är det ovanligt att personer nekas inresa till Nederländerna. Tidigare har ett mindre antal islamistiska imamer nekats inträde i landet.

”Om det finns konkreta indikationer på att en utlänning utgör ett hot mot allmän ordning eller rikets säkerhet kan IND besluta att anmäla en utlänning i Schengens informationssystem (SIS II) som en utlänning som inte kan tas in i Schengenområdet. Som ett resultat av detta nekas utlänningen inresa vid gränsen”, skriver IND i en kommentar till RTL Nieuws.

Detta innebär, enligt tidningen, att David Icke är portad inom hela Schengenområdet.

David Icke är känd för sin häftiga kritik mot globalistiska makter. Och han åker runt och föreläser om detta.

I en intervju med London Real i augusti angrep han den nederländska regeringen. Han påstod bland annat att landets premiärminister Mark Rutte är ”totalt ägd av World Economic Forum”.

– Varför har han precis meddelat att Nederländerna, världens näst största matexportör, ska ge sig på bönderna och ta deras mark, i en tid av matbrist och problem med leveranskedjor? Varför gör man det? Om folk är beroende av dig för att få mat, så kontrollerar du dem. När det finns rikligt med mat, som är billig, så kontrollerar du inte dem. När det finns rikligt med billig energi, så kontrollerar du inte dem. Brist på något är lika med beroende och kontroll. Det är därför som de ger sig på tillgången på energi och mat, sade han.

Se även dokumentären ”Renegade” om David Icke från 2019 HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program