Mystiska smällar innan Lars Vilks dödskrasch: ”Låter som skott” – pistolkula hittad i bilen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Lars Vilks t.v. Foto: OlofE/Polisen (pistolkulan som hittades i bilen, enligt Dagens Juridik)

Det finns nu frågetecken kring Lars Vilks död. Innan dödskraschen vid Markaryd den 3 oktober 2021, där konstnären och två poliser omkom, inträffade nämligen tre smällar som ”låter som skott”, avslöjar Dagens Juridik. Åklagaren kan inte förklara vad det är för ljud. Ljuden har inte identifierats. Dessutom hittades en avfyrad kula i den kraschade bilen.

Det är Dagens Juridik juridik som nu avslöjar märkligheter kring Lars Vilks dödskrasch i oktober förra året, som åklagaren nyligen avfärdade som en olycka.

Tidningen har kommit över en ljudfil från en övervakningskamera på en villa i närheten av platsen där bilen kraschade. Filen hittades i utredningsmaterialet.

På ljudfilen hörs först två smällar. Sedan blir det tyst i fem sekunder. Därefter hörs ytterligare en smäll. Smällarna ska ha skett precis innan kraschen.

Dessutom hittades en avfyrad pistolkula, eventuellt från en 9 mm Lüger, i den demolerade bilen.

HÄR finns en bild på kulan.

Utredningen menar att det kan handla om en ”trofékula” från en övning, till exempel avfyrad i en vattentank, som en av poliserna i bilen sparat.

I förundersökningsmaterialet finns det två ljudfiler. På den andra filen hör man vad som uppges vara däckexplosioner efter kraschen när bilen med Lars Vilks och de båda poliserna stod i brand. Men i det första klippet hörs tre andra smällar, som alltså ska ha uppstått sekunderna innan dödskraschen – och dessa har polisen inte lyckats identifiera. Smällarna får ingen förklaring.

De tre smällarna ”låter som skott”, skriver dock Dagens Juridik. Men det har utredningen uteslutit – eftersom man inte hittat några spår av det.

Dagens Juridik frågar chefsåklagaren Per Nichols vad det är som hörs på ljudfilen.

– Det vet vi inte, säger han.

Lyssna på ljudet HÄR.

Enligt tidningen totalförstördes minst två av bilens däck i branden som uppstod.

”Däcken var kraftigt brandskadade och gummit var nästan helt borta”, står det i förundersökningsprotokollet påpekar Dagens Juridik.

Bild på ett av däcken går att se HÄR.

I sociala medier spekuleras det nu vad smällarna är för något.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program