Musks attack mot Soros: ”Påminner mig om Magneto”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elon Musk. © Foto: Steve Jurvetson (CC BY 2.0)

Miljardären George Soros påminner om Marvel-superskurken Magneto. Det hävdar nu Elon Musk på Twitter. ”Soros hatar mänskligheten”, påstår Musk också.

Samtidigt som miljardären George Soros nu meddelar att han inte är död, vilket rykten påstod, blir han verbalt angripen av Twitters ägare Elon Musk.

”Soros påminner mig om Magneto”, skriver Musk på Twitter.

Magneto är alltså superskurken i X-men, skapad av Stan Lee och Jack Kirby.

”Magnetos familj förföljdes av nazisterna på grund av att de var judar. Han sändes till Auschwitz (på hans arm finns tatuerat: A4782) efter att ha sett hela sin familj bli mördad… Magneto är en av de mest kända judiska superskurkar som finns”, kan man läsa på Wikipedia.

På Musks inlägg svarar journalisten Brian Krassenstein:

”Kul fakta: Magnetos upplevelser under Förintelsen som en överlevande formade hans perspektiv såväl som hans djup och empati. Soro, även han en överlevande från Förintelsen, blir attackerad nonstop för sina goda avsikter som vissa amerikaner tycker är dåliga bara för att de inte håller med om denna politiska tillhörighet.”

På detta svarar Musk:

”Du antar att de är goda avsikter. Det är de inte. Han vill urholka civilisationens själva struktur. Soros hatar mänskligheten.”

Krassenstein replikerar:

”Vilken grund har du för att göra dessa påståenden? Open Society Foundations har gett bort långt över 30 miljarder dollar för att driva på för att främja rättvisa, utbildning, folkhälsa och oberoende media. Vissa av dessa saker är saker du också stöder, med rätta. Det finns mycket desinformation där ute om Soros. Han är verkligen inte perfekt men att påstå att han ’hatar mänskligheten’ förbryllar mig.”

George Soros driver Open Society Foundations och har bland annat gett pengar till Expo, en tidskrift som agerar vakthund åt globalisternas olika kärnfrågor som klimatet, covidsprutan och massinvandring och som nyligen startat mediedrev mot Swebbtv samt riksdagsledamoten och energianalytikern Elsa Widding som är kritisk till klimatreligionen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program