Expo drevar mot Swebbtvs vin – ”Vi tackar för gratisreklamen”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Expo toppar idag sin hemsida med att Swebbtv lanserar rödvin på Systembolaget. Media har snappat upp nyheten. Systembolaget svarar dock att Swebbtv har de tillstånd som krävs, och att man bara bedömer om produkten är legal.
– Att köpa vårt vin blir ett statement för yttrandefriheten. Vi kan bara tacka för gratisreklamen, säger Swebbtvs vd Mikael Willgert till Swebbtv Nyheter.

Vänsterextrema Expo har nu startat ett nytt drev – denna gång mot Swebbtvs organiska, italienska vin, som finns på Systembolagets hemsida och som börjar säljas där för 298 kronor klockan 10 den 10 maj.

”Högerextrem sajt lanserar vin på Systembolaget”, skriver Expo.

Nyheten har sedan spridats via andra medier som Omni och MSN.

Expo gör sitt bästa för att svartmåla Swebbtv, som man kallar för ”den högerextrema och konspirationisteoretiska sajten”. Men drevet verkar inte hittills ha fått någon större effekt, förutom att fler svenskar nu känner till vinet eftersom media sprider nyheten.

Expo vill få det till att ”det statliga alkoholmonopolet används för att finansiera en högerextrem aktör”. Systembolaget meddelar dock att man inte gör någon bedömning av leverantörers åsikter, så länge själva produkten inte innehåller politiska budskap.

Man bedömer bara om produkten är legal. Och Swebbtv har de tillstånd som krävs.

– Vi har tittat på den här produkten och har gjort bedömningen att den är inom ramen för vad som är tillåtet, säger Fredrik Arenander, inköpschef på Systembolaget, till Expo.

Om tillräckligt många beställer vinet, kan det bli en del av det ordinarie sortimentet så att det hamnar på Systembolagets hyllor, har Swebbtvs vd Mikael Willgert tidigare meddelat.

– Expo har bara ett syfte och det är att tysta debatten i frågor som ogillas av etablissemanget, säger Mikael Willgert till Swebbtv Nyheter på torsdagen. De har i många år tystat debatten i migrationsfrågan och nu kan vi se resultatet med skjutningar och sprängningar dagligen. Den sista tiden har deras uppdrag varit att tysta debatten om klimatet och vaccinerna med närmast löjeväckande påhopp. De saknar fullständigt kompetens inom dessa områden.

– Nu försöker de stoppa försäljningen av Swebbtvs högklassiga rödvin som erbjuds till ett mycket bra pris. Vi är tacksamma för all reklam vi kan få. Swebbtv har en halv miljon återkommande tittare. Expos trams om högerextremism och rysskonspirationer är bara löjligt och genomskådas av våra tittare. Att köpa vårt vin blir ett statement för yttrandefriheten.

– Vi kan bara tacka för gratisreklamen!, påpekar Willgert.

Vinet kommer dels sälja via Systembolagets hemsida, dels via Swebbtvs nätbutik.

Se lanseringsfilmen:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program