Morgan Johansson varnar för Nyans: ”Extremt farligt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Partiet Nyans/Riksdagen

Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) varnar nu för islamistpartiet Nyans. Partiet hotar att splittra det svenska samhället och skapa en uppdelning mellan muslimer och icke-muslimer, menar ministern i en intervju med Expressen. Eller är han egentligen orolig för att partiet ska sno väljare från Socialdemokraterna?

Det är i en intervju med Expressen som Morgan Johansson varnar för partiet Nyans, som framför allt vänder sig till muslimer och driver en politik för muslimska intressen.

Enligt Expressen försöker partiet ”locka muslimska väljare” i invandrartäta områden.

Partiet, som efter Lars Vilks död i höstas ville bränna ner Vilks träkonstruktion Nimis på Kullabergkonst i Skåne, utgör rentav ett hot mot samhället, menar inrikesministern.

På Twitter har partiledaren Mikail Yüksel nyligen krävt att samtliga polischefer som gav islamkritikern Rasmus Paludan demonstrationstillstånd ska få sparken.

Partiet driver en tes om att Sverige är ett islamofobiskt samhälle.

– Det verkar vara ett parti som vill splittra och slå in en kil mellan muslimer och övriga samhället, och det tror jag är extremt farligt, säger Morgan Johansson till Expressen.

Idag röstar 2 av 3 muslimska väljare på Socialdemokraterna. Men det vill Nyans ändra på. Målet är att locka väljare från just Socialdemokraterna.

”Inför valet satsar man på att ta röster från Socialdemokraterna och vinna mandat i flera kommuner och på sikt i riksdagen”, rapporterade Världen Idag i februari.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program