Minoritet av beviljade medborgarskap till individer från Europa

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Endast kring 15% av de beviljade medborgarskapen i år har delats ut till personer som har en bakgrund från ett kristet europeiskt land. Övriga har tilldelats människor med bakgrund i utomeuropeiska länder.

Bland de med utomeuropeisk bakgrund finns däremot länder med en befolkning som har europeiska rötter. Totalt har cirka 55 000 medborgarskap delats ut i år.

Den som tilldelas medborgarskap har möjligheter att rösta i till exempel riksdagsvalet. Efter valet 2018 uppmärksammades hur vissa valkretsar totalt dominerades av Socialdemokraterna. Socialdemokraternas religiösa sidoförbund Tro och solidaritet har sedan länge ett samarbete med olika islamistiska grupperingar, bland annat Sveriges muslimska råd vilka som vid flera tillfällen avslöjats ha kontakter med diverse islamister. Mehmet Kaplan som länge var miljöpartistisk minister i regeringen Löfvén, var till exempel pressekreterare för Sveriges muslimska råd mellan 2005 och 2006. Kaplan avslöjades senare ha kontakter Grå vargarna som beskrivs som ett hårdfört islamisk och imperialistisk politisk gruppering. Han tvingades då lämna regeringen och senare även Miljöpartiet. Nalin Pekgul som tidigare varit riksdagsledamot och ordförande för socialdemokraternas kvinnoförbund har länge varnat för dessa samarbeten, hon krävde tidigare i år att Socialdemokraterna bryter med det religiösa sidoförbundet Tro och solidaritet. Även SSU har haft flera skandaler där islamister avslöjats infiltrerat förbundet. De särskilt hårdföra salafisterna rapporterades ha tagit över SSU Skåne bland annat.

Källa: www.val.se

Dessa band mellan Socialdemokraterna och de islamistiska krafterna har gjort att partiet erhållit starkt stöd i utanförskapsområden där muslimska grupperingar utgör majoritet. I Malmö kommuns valdistrikt Herrgården, som har en överväldigande majoritet med människor av utomeuropeisk härkomst, fick Socialdemokraterna till exempel 78,96 procent valet 2018.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program