AfS vallöfte – kraftigt sänkt bensinskatt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Alternativ för Sverige meddelar i ett pressmeddelande att de går till val på att helt ta bort alla punktskatter för diesel- och bensin. Partiet kommer att fram till i vår genomföra en flygbladskampanj, där 100 000 flygblad med detta budskap ska delas ut runtom i landet.

Debatten om drivmedelsskatterna har varit alltmer högljudd och Alternativ för Sverige är inte det enda partiet som uppmärksammat detta. I det budgetförslag som det konservativa blocket lade fram för riksdagen och som också vann omröstningen, genomförs en sänkning av drivmedelsskatterna med 50 öre per liter.

Alternativ för Sverige vill gå längre än så och vill helt ta bort punktskatterna, vilket innebär att den enda skatten som blir kvar på bensin är momsen. Genom att ta bort punktskatterna, som formellt sett kallas energiskatt och koldioxidskatt, skulle priset för en liter bensin sjunka med omkring 7 kronor och en liter diesel skulle sjunka med omkring 5 kronor. Det skulle bli 420 kronor billigare att tanka fullt i en bensindriven bil med 60 liters tankvolym, och 300 kronor billigare för motsvarande kapacitet i dieseldrivna fordon.

– Vårt förslag är att alla punktskatter på bensin och diesel tas bort helt. Det är fullt möjligt. Det skulle omfördela 40 miljarder kronor från svenska staten till svenska folket. Det skulle skapa fler arbetstillfällen, en levande landsbygd, och en enklare vardag för svenska folket, meddelar partiledaren Gustav Kasselstrand.

– Staten kan enkelt finansiera detta genom att slopa det meningslösa biståndet, lägga ned onödiga myndigheter eller stoppa asylinvandringen, fortsätter Kasselstrand.

Frågan om drivmedelsskatterna har också debatterats upprepade gånger i riksdagen. Totalt har drivmedelsskatterna debatterats 30 gånger i år och förra året i riksdagen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program