MIKAEL WILLGERT:
Varför ryss-smetar DN oss som debatterar Nato?

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Försöker DN maskera att den egna publikationen har varit den verkliga rysskollaboratören?

Propagandakanalen Dagens Nyheter försöker initiera ett drev för att ryss-smeta Swebbtv och har nu satt flera journalister på att maila och ringa runt och ställa insinuanta frågor om Swebbtv.

Häromdagen blev även jag kontaktad genom detta mail från DN:

Ämne: Frågor från DN

Hej! Jag heter Xxx och är reporter på Dagens Nyheter.

Vi har gått igenom en del av era sändningar sedan Rysslands invasion av Ukraina och noterar att deltagare beskriver att Ryssland provocerats  till att invadera Ukarina. Att Ryssland vill skydda sig mot globalister, feminism och biolabb.  Och att EU försvagats av ”klimathysterin”. Vi har talat med dem som menar det är Kreml:s narrativ, rysk propaganda.

Vad säger du om det?

Tack på förhand!

 

Här är Swebbtvs svar:

Till DN och journalisten ifråga.

Du påstår att du har gått igenom en del av Swebbtvs program efter Rysslands invasion av Ukraina. Tyvärr har du kommit helt fel i din analys och man måste fråga sig varför.

Det stämmer att personer i våra program har beskrivit de motiv som Putin själv anger för att invadera Ukraina. Det stämmer också att personer i våra program har beskrivit att Putin och Ryssland har stoppat internationella finansintressen från att förvärva ryska strategiska tillgångar. Vidare har Putin i ett tal tydliggjort att han tar avstånd från västvärldens feminism och en del andra trender i väst. Om du säger att detta har kommenterats i ett eller flera program stämmer det säkert. Att Ryssland har attackerat amerikanska biolabb i Ukraina, vilket också har bekräftats från USA, har vi också behandlat. Det stämmer även att Europas klimathysteri och ogenomtänkta energipolitik har diskuterats. Absolut.

Att Swebbtv genom att redogöra för detta skulle driva Kremls narrativ är ett märkligt, för att inte säga löjeväckande, påstående som DN för fram. DN har varit en av de främsta förespråkarna för Kremls narrativ under minst 20 år. Swebbtv försöker, till skillnad från DN, tydliggöra ståndpunkterna i de aktuella frågorna. För och emot. Att därför försöka ryss-smeta Swebbtv är grovt och bara ett försök att tysta debatten.

Varför vill DN tysta debatten kring Ukraina och Nato? Försöker DN maskera att den egna publikationen har varit den verkliga rysskollaboratören

Swebbtv har kontinuerligt drivit en linje mot nedrustning av det svenska försvaret och propagerat för upprustning. DN, å sin sida, har bidragit till att sätta oss i ett försvarslöst tillstånd gentemot Ryssland, något Swebbtv har försökt motverka.

DN har också medverkat till en helt ogenomtänkt energipolitik som leder till behov av gasimport, en politik som har genomförts i Tyskland och är på väg in i den svenska energiförsörjningen. Även här har DN alltså kollaborerat med den främsta gasexportören Ryssland! Swebbtv har propagerat för energisystem som inte baseras på import av gas just av detta skäl. Vi anser att vi ska sträva efter oberoende från Ryssland.

För övrigt:

  • Swebbtv har inga kontakter med organisationer i Ryssland och är oberoende av politiska eller andra organisationer.
  • Swebbtv arbetar för en fri debatt till skillnad från DN som brunsmetar, ryss-smetar och ständigt går till personangrepp för att tysta debatter.
  • I NATO-debatten har Swebbtv publicerat flera program med debattörer som förespråkar NATO och andra med personer som är skeptiska till NATO.
  • Swebbtv ägs inte av några internationella finansintressen utan strävar, till skillnad från DN, efter att skapa en fri och öppen debatt.

Vi behöver däremot fråga oss hur det kommer sig att DN genom sitt vinglande hit och dit kontinuerligt ”råkar” driva en agenda som sammanfaller med de internationella finansintressena. Både genom neddragningen av det svenska försvaret och kärnkraften och nu genom ryss-smetningen av debattörer.

Vi måste också fråga oss varför DN förefaller negligera kärnvapenhotet nu när det är större än någonsin. Rysslands president hotar faktiskt med att använda kärnvapen!

Fortsätt gärna att följa Swebbtv – en TV-kanal som har till syfte att informera och varken är kopplad till de internationella finansintressena eller någon politisk organisation.

Mvh,

Mikael Willgert
VD, Svensk Webbtelevision AB

Swebbtv hängs ut som ”konspiratorisk tv-kanal” – motattacken: ”DN en rysskollaboratör sedan 20 år”

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program