Media skrämmer med ny pandemi: ”Tickande bomb”, ”Aldrig varit så oroväckande”, ”Stäng alla minkfarmer”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Svininfluensavirus. Bild från 2009. © Foto: C. S. Goldsmith and A. Balish, CDC (public domain)

Media dammar nu av fågelinfluensan igen. Läget har aldrig varit så allvarligt som nu, påstås det. Smittan ska ha börjat sprida sig mellan däggdjur som är lika människan, uppger SR Ekot. Tuffare åtgärder borde redan vidtas, enligt ”experter”.

Nu har etablerade medier och myndigheter börjat rapportera om att sars-cov-2 egentligen kommer från en labbläcka.

USA:s energidepartementet samt FBI anser att detta är det sannolika, skriver SVT.

Skulden lägger man på ett viruslaboratorium i Wuhan. Men pekar alltså finger åt Kina.

Men att det sannolikt handlade om en labbläcka förklarade Donald Trump redan våren 2020.

Då, under första halvan av 2020, skrev TT så här i en artikel: ”Enligt en spridd konspirationsteori har coronaviruset sitt ursprung i ett laboratorium i Wuhan i Kina, och har spritts därifrån. Det hävdar nu Donald Trump att han har belägg för.”

Samtidigt har Folkhälsomyndigheten kommit med nya rekommendationer om det så kallade covidvaccinet. Svenskar under 50 år rekommenderas inte att ta det alls längre.

Under måndagen dammar Sveriges Radio av fågelinfluensan igen. Det påstås att risken att fågelinfluensan ska bli en mänsklig pandemi ökar.

Enligt Ekot har det globala läget för fågelinfluensan ”aldrig varit så oroväckande” som nu. Smittan ska nämligen ha börjat sprida sig direkt mellan däggdjur som sägs vara genetiskt lika människor, som minkar och sjölejon.

– Just nu är det en tickande bomb. Till slut, kan det såklart, spridas till människor. Och om det är ett virus som kan sprida sig mellan människor kan vi få ännu en pandemi, säger den ”ledande forskaren” Albert Osterhaus till Sveriges Radio.

Enligt Osterhaus borde länder vidta tuffare åtgärder mot fågelinfluensan. Mer borde göras för att begränsa smittan.

Andra ”experter” vill stänga alla minkfarmer.

Lyckas viruset sprida sig i flera cykler bland minkar är det nämligen ”extremt hög risk” att viruset sedan kan sprida sig från person till person, påstår Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar.

– Därför borde minkfarmningen tas bort omedelbart, säger han till SR.

I slutet av nyhetsprogrammet påpekar dock Sveriges Radio att risken för att människor ska smittas av virus från fåglar är ”väldigt låg”. Men i de ytterst få fall som det sker, är dödligheten hög. Enligt radiokanalen har 900 personer smittats av fågelinfluensan sedan den upptäcktes, varav hälften dött, däribland en 11-årig flicka i Kambodja, betonas det.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program