EU:s ”krigsmentalitet” förvärrar konflikten – Ukraina förstörs och Europa blir fattigt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ungerns utrikes- och handelsminister Péter Szijjártó. © Foto: Estonian Foreign Ministry (CC BY 2.0)

EU-eliten valde en ”krigsmentalitet” i stället för fredssamtal, varför konflikten i Ukraina bara förvärrats. Det förklarar Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto i SVT Agenda.

Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto är inte imponerad av EU:s hantering av kriget i Ukraina.

Enligt Szijjarto borde fokus vara fred, inte mer vapen. Ungern kommer inte göra som Sverige och många andra länder och elda på kriget med vapenleveranser.

Israels tidigare premiärminister Naftali Bennett avslöjade nyligen att en fredsöverenskommelse var nära att slutas strax efter den ryska invasionen förra året. Men fredsprocessen saboterades av väst, som hellre ville ”krossa Putin snarare än att förhandla”, sade Bennett.

Västs nuvarande hantering har fått förödande konsekvenser för Ukraina, enligt Ungern.

– Vi har redan infört tio sanktionspaket. Har det fört oss närmare en lösning? Nej. Har det gjort kriget mindre brutalt? Nej. Har det tvingat Ryssland på knä? Nej. Har det skadat oss? Ja. Jag tror att de lösningar som man försökte hitta i Europa inte har fungerat, eftersom krigsmentaliteten tog över, säger Peter Szijjarto i söndagens SVT Agenda.

Den första prioriteten, enligt Szijjarto, borde i stället vara att få slut på dödandet. Och hur gör man det? Man får till ett eldupphör och inleder förhandlingar.

Tyvärr har rationaliteten kastats ur ut fönstret.

– Titta på infrastrukturen, titta på folket, titta på antalet människor som lämnar landet, titta på deras tidigare byggnader, titta på skadorna, titta på energiinfrastrukturen. Landet raseras, förstörs. Jag tror inte att detta ligger i någons intresse, säger Szijjarto om Ukraina.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program