Massdöd under Halloween-firande

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Envato Elelments

Under ett Halloweenfirande i Sydkoreas huvudstad Seoul dog långt över hundra personer när trängsel och panik uppstod i en trång gränd i staden, enligt AP. Antalet döda varierar beroende vilken media som rapporterar, men det rör sig omkring 150 personer.

Det var det första större firandet efter att Sydkorea slopat alla Covid-19-restriktioner och trycket att få festa och ha kul var enormt bland många unga, och det är därför som dödsfallen i huvudsak återfinns bland unga människor. Det finns dödsfall från flera olika nationer, enligt Korea Herald ska det bland annat finns norska döda bland de som fastnade i trängseln.

Det ska ha varit i en gränd vid Hamilton Hotel som kaoset uppstod när hundratals firande försökte tränga sig in i gränden. Bilder från SVT visar hur folk börjar drabbas av panik under trängseln.

Det är inte det första massfirandet efter Covid-19 som skapat omfattande dödsfall. I Israel 2019 så dog 45 personer efter en läktarolycka som sedan resulterade i panik och trängsel, enligt HBL. Detta efter att den judiska högtiden lag b’omer skulle genomföras efter att restriktioner lättats och ett för stort antal firande, över 100.000, deltog i firandet där det bara fanns plats för 10.000.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program